Arcadi España subratlla "el suport del govern d'Espanya" amb la Comunitat Valenciana i la gigafactoria de Sagunt

El Consell de Ministres ha aprovat aquest matí una partida de 90 milions d'euros per a impulsar aquesta infraestructura

Guardar

230314 HAC foto parc sagunt
230314 HAC foto parc sagunt

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha subratllat aquest dimarts "el compromís del Govern d'Espanya" amb la Comunitat Valenciana en destinar 90 milions d'euros per a la gigafactoria de cel·les per a bateries de cotxes elèctrics en el municipi de Sagunt.

Així, el màxim responsable de les finances autonòmiques ha posat en relleu que aquest projecte en el Camp de Morvedre situa a la Comunitat Valenciana com a "referència internacional en la mobilitat sostenible", una iniciativa que s'uneix a l'aposta de l'empresa Ford per a fabricar vehicles elèctrics en la planta d'Almussafes.

"Vivim un moment històric –ha afirmat el conseller-, perquè la multinacional Volkswagen ha decidit invertir més de 3.000 milions d'euros i generar 30.000 llocs de treball, entre directes i indirectes, a la Comunitat Valenciana". Així mateix, ha indicat que el Consell de Ministres ha aprovat aquest matí una partida que "transferirà a la Generalitat per a poder continuar desenvolupant la fàbrica de bateries i també tot un ecosistema industrial entorn de la mobilitat sostenible".

"Aquesta aportació econòmica -ha assenyalat el titular dels comptes valencians-, va acompanyada, sens dubte, amb un esforç de confiança de les multinacionals en la nostra Comunitat i també del Govern d'Espanya i la Generalitat en les nostres possibilitats com a territori".

Destacats