El Bo Viatgem genera un impacte econòmic de 50 milions d'euros a la Comunitat Valenciana

La Generalitat calcula que des d'octubre de 2020 s'han beneficiat 200.000 persones

Guardar

La Col·legiata de Gandia. Imatge d'Àlex Oltra
La Col·legiata de Gandia. Imatge d'Àlex Oltra

El programa Bo Viatgem de la Generalitat ha generat un impacte econòmic de 50 milions d'euros en el sector turístic de la Comunitat Valenciana des de la seua posada en marxa en 2020. A més, durant les tres primeres setmanes de setembre, després de la seua reactivació, s'han generat 10.000 noves reserves per al segon període de 2022.

Així ho ha indicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha apuntat que, amb aquestes dades, "es calcula que més de 30.000 persones viatjaran per la Comunitat Valenciana, per la qual cosa es generaran al voltant de 100.000 pernoctacions".

En aquesta línia, l'impacte econòmic de les reserves realitzades el mes de setembre es pot xifrar en set milions d'euros, cinc d'ells de manera directa i dos generats a través de despeses indirectes, com pot ser el consum de menjars no inclosos en el programa, compres i transport, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

D'aquesta manera, des de dilluns passat 5 de setembre s'han alliberat ja més de 23.000 nous codis promocionals que, de moment, s'han transformat en 10.000 noves reserves d'estades turístiques que tindran lloc entre els mesos de setembre i finals de desembre. Els codis s'envien de manera progressiva per ordre de llista d'espera i cada adjudicatari disposa de deu dies per a realitzar la seua reserva.

Des de la seua posada en marxa l'octubre de 2020, es calcula que el Bo Viatgem ha generat un impacte econòmic en el sector turístic de 50 milions d'euros (entre impacte directe i indirecte) i s'han beneficiat 200.000 persones.

Així mateix, ha contribuït a mantindre oberta, fins i tot en els moments "més complicats" per la pandèmia de la COVID-19, l'oferta turística de la Comunitat Valenciana i el manteniment de l'ocupació vinculada a aquesta.

"PROGRAMA PIONER"

Colomer ha assenyalat que "es tracta d'un programa pioner a Espanya, que s'ha convertit en un instrument molt efectiu per a incentivar l'economia turística des de la demanda, així com per a fer més resilient encara a un sector molt exposat als canvis i les crisis socioeconòmiques com la que es viu actualment".

Al seu judici, "el gran acolliment d'aquest programa, encertat per a l'estímul del flux turístic en aquest últim quadrimestre de l'any, verifica l'esforç del sector i de la Generalitat per dinamitzar el motor fonamental de l'economia de la Comunitat, com és el turisme".

Els sol·licitants del programa de Bo Viatge 2022 poden triar entre una estada curta amb un mínim de dues nits consecutives amb un 50 % de descompte de fins a 400 euros o una estada llarga amb un mínim de cinc nits consecutives, on optarien a un 60% de descompte de fins a 600 euros.

Destacats