Titelles que exploren el dol i revisen l'amor romàntic: Escalante presenta 'Hamila' i 'Núvol núvol' al MuVIM

El centre d'arts escèniques de la Diputació de València proposa dos muntatges per al públic més menut que aprofundeixen en emocions universals: la pèrdua d'un ésser volgut, estimar i ser estimat

Guardar

Nube nube
Nube nube

Aquella jove i pèl-roja sireneta entregant la seua veu per a poder estar a prop del seu estimat és una de les imatges amb què Disney configurà la idea d'amor, o d'amor romàntic, de tants xiquets i xiquetes quan ni tan sols s'havien apuntat a eixe sentiment. És hora de revisar-ho, suggereix Periferia Teatro.

Aquesta companyia és la responsable de Núvol núvol, el pròxim espectacle que el públic familiar "gaudirà en l'escenari del MuVIM dins de la programació teatral de l'Escalante Centre d'Arts Escèniques, el teatre de la Diputació de València" ha explicat la diputada de Teatres i del MuVIM, Glòria Tello.

A l'escenari del MuVIM es desenvoluparà la història de Llum, un ésser màgic que viu al cel i que s'enamora d'un aviador que s'ha estavellat contra el seu núvol. Llum, cec d'amor, li regala les seues ales perquè el seu estimat puga tornar a casa, però ai!, Llum sap que aleshores ja no podrà volar.

Amb aquest argument, Periferia Teatro planteja que examinem la idea d'amor romàntic que aprenem des que som xiquetes i xiquets. Ho fa en un muntatge carregat d'humor –també d'amor– i inspirat en el clàssic conte de 'La Sireneta', que farà riure, emocionar-se i pensar al públic a partir de quatre anys.

Núvol núvol va guanyar el Premi Feten al millor espectacle de titelles i objectes, també el Premi del Jurat Festitíteres al millor espectacle infantil i el Drac d'Or de la Fira de Titelles de Lleida al millor espectacle.

Es representarà en una única funció per a públic general el pròxim diumenge, 6 de març, a les 18:00, al MuVIM. Després serà el torn per al públic de les escoles.

Les entrades estan disponibles al següent enllaç: https://escalantecentreteatral.dival.es/events/event/nuvol-nuvol

El dol d'una xiqueta de huit anys que ha perdut la iaia

Al mateix escenari, però dies abans, coneixerem la història d'Halima, o Hamila, com consta el seu nom per l'errada d'una mestra quan es va presentar a l'escola. Ella té una amiga que es diu Vero, d'origen xinés, que acaba de perdre la seua iaia. Vero està convençuda que la iaia viu dins d'ella, als seus records.

Com és el dol d'una xiqueta de 8 anys? Com aprenem amb eixa edat a viure amb la pèrdua d'aquells a qui estimem? Eixes preguntes són el cor d'Hamila, un espectacle de titelles creat per La República del Lápiz, escrit i dirigit per Gabriel Ochoa.

Hamila és una obra que dialoga amb el públic infantil, a partir de cinc anys. Es podrà veure al MuVIM els dies 2, 3 i 4 de març només per públic escolar.

Les reserves estan disponibles a la plataforma de l'Escalante: https://escalantecentreteatral.dival.es/ectreservas/

Arxivat a:

Destacats