RTVE obri el termini de recepció de candidatures per al Benidorm Fest 2023

El termini de presentació de candidatures comença l'1 de setembre i finalitza el 10 d'octubre

Guardar

Logo del Benidorm Fest 2023
Logo del Benidorm Fest 2023

Ràdio Televisió Espanyola (RTVE) ha obert aquest matí el termini de recepció de candidatures per al Benidorm Fest 2023, el festival mitjançant el qual el canal públic triarà al seu pròxim representant en Eurovisió 2023.

El termini de recepció de les candidatures ha obert aquest 1 de setembre, i es prolongarà fins al 10 d'octubre a les 23.59 hores. Les sol·licituds hauran de presentar-se a través del formulari web que RTVE ha obert a través de la seua pàgina web, en la qual serà necessari presentar la cançó, així com a l'artista que la cantarà si es disposa d'ell.

Aquesta serà una de les dues formes en les quals RTVE triarà als candidats per a participar en el Benidorm Fest 2023, el pròxim 31 de gener, 2 i 4 de febrer. Un altre dels processos es realitzarà de manera interna, sol·licitant a artistes consagrats i de diferents discogràfiques la seua participació en la selecció de candidatures, conjuminant així artistes consagrats amb nous artistes.

Benidorm Fest 2023

El Palau l'Illa de Benidorm acollirà el Benidorm Fest 2023 durant l'última setmana de gener i la primera de febrer. El certamen comptarà amb un total de 3 gales: el 31 de gener se celebrarà la primera semifinal, el 2 de febrer la segona, per a finalitzar amb la gran gala final el dissabte 4 de febrer

Participaran un total de 16 candidatures, i de cada semifinal, gràcies al vot del jurat, el jurat demoscòpic i el públic, es qualificaran 4 artistes. En la gran final participaran un total de 8 artistes, dels quals eixirà el guanyador o guanyadora gràcies al còmput dels vots del jurat, del jurat demoscòpic i del públic.

El jurat professional estarà compost per un jurat nacional, presidit por Nacho Cano, i un jurat internacional, presidit per Christian Bjorkman, compost per professionals musicals, coreògrafs, realitzadors, entre altres, i tindrà un pes percentual del 50%. El jurat demoscòpic, que estarà format per persones de tota la geografia espanyola i de diferents grups d'edat, tindrà un pes del 25% sobre la decisió final. Finalment, el públic podrà votar a través del televoto la seua candidatura favorita, i tindrà el 25% restant del percentatge.

Mónica Naranjo serà una de les presentadores del certamen de música espanyola, i ha tingut unes paraules per als quals participen en el mateix. "Jo soc una persona que té molta fe, i tinc molta confiança amb vosaltres. Tard o d'hora, guanyarem Eurovisió", afegia la cantant.

A més, RTVE ha avançat que la capacitat del Palau l'Illa de Benidorm serà augmentada, a espera de les especificacions tècniques i els estudis de seguretat de l'ajuntament de la ciutat. També s'ha detallat que enguany es posaran en venda al públic les entrades, que rondaran entre els 20€ les més barates i 60€ les més cares. S'ampliaran els detalls sobre el procés de compra i les dates de venda de les entrades.

Si vols conéixer els requisits per a participar en la segona edició del Benidorm Fest, pots fer-ho a través d'aquest article.

Arxivat a:

Destacats