Descobreix tots els detalls sobre el Benidorm Fest 2023

RTVE ha presentat aquest migdia els detalls sobre el Benidorm Fest 2023

Guardar

Logo del Benidorm Fest 2023
Logo del Benidorm Fest 2023

Radio Televisió Espanyola (RTVE) ha presentat aquest matí les bases per a participar en la segona edició del Benidorm Fest, preselecció espanyola per a Eurovisió. En la roda de premsa celebrada des de la mateixa ciutat de Benidorm, María Eizaguirre i Eva Mora, acompanyades de la guanyadora del certamen de 2022, han sigut les encarregades de fer públics els requisits per a tot aquell que vulga participar en la preselecció.

A més, a l'acte també han assistit el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i el president de la Corporació de Radio i Televisió Espanyola, José Manuel Pérez Tornero. Així com la guanyadora del certamen en 2022, Chanel Terrero, al costat del seu equip de ball.

Benidorm Fest 2023

El Palau l'Illa de Benidorm acollirà el Benidorm Fest 2023 durant l'última setmana de gener i la primera de febrer. El certamen comptarà amb un total de 3 gales: el 31 de gener se celebrarà la primera semifinal, el 2 de febrer la segona, per a finalitzar amb la gran gala final el dissabte 4 de febrer. Participaran un total de 16 candidatures, i de cada semifinal, gràcies al vot del jurat, el jurat demoscòpic i el públic, es qualificaran 4 artistes. En la gran final participaran un total de 8 artistes, dels quals eixirà el guanyador o guanyadora gràcies al còmput dels vots del jurat, del jurat demoscòpic i del públic.

El jurat professional estarà compost per un jurat nacional, presidit por Nacho Cano, i un jurat internacional, presidit per Christian Bjorkman, compost per professionals musicals, coreògrafs, realitzadors, entre altres, i tindrà un pes percentual del 50%. El jurat demoscòpic, que estarà format per persones de tota la geografia espanyola i de diferents grups d'edat, tindrà un pes del 25% sobre la decisió final. Finalment, el públic podrà votar a través del televoto la seua candidatura favorita, i tindrà el 25% restant del percentatge.

Mónica Naranjo serà una de les presentadores del certamen de música espanyola, i ha tingut unes paraules per als quals participen en el mateix. "Jo soc una persona que té molta fe, i tinc molta confiança amb vosaltres. Tard o d'hora, guanyarem Eurovisió", afegia la cantant.

A més, RTVE ha avançat que la capacitat del Palau l'Illa de Benidorm serà augmentada, a espera de les especificacions tècniques i els estudis de seguretat de l'ajuntament de la ciutat. També s'ha detallat que enguany es posaran en venda al públic les entrades, que rondaran entre els 20€ les més barates i 60€ les més cares. S'ampliaran els detalls sobre el procés de compra i les dates de venda de les entrades.

Sobre els participants

Tots aquells artistes que vulguen participar, poden utilitzar de forma oberta el formulari web que s'obrirà d'aquí a una mica. A més, RTVE donarà invitacions directes a artistes o autors amb prestigi del panorama musical actual perquè puguen presentar les seues propostes, que seran valorades sota el mateix criteri que les anteriors.

Poden participar en el Benidorm Fest 2023 tant autors, intèrprets o grups musicals. En el cas de participar com a autor, RTVE sol·licita que s'incloga el suggeriment d'un intèrpret associat, encara que RTVE es reserva el dret a modificar-ho i tindrà l'última decisió sobre l'intèrpret.

Tots els participants hauran de tindre com a mínim 16 anys abans de l'1 de maig de 2023, edat mínima també per a poder participar en Eurovisió. Si els candidats no han complit encara els 18 anys, és necessària l'autorització expressa dels pares o tutors legals.

Quant a la nacionalitat, és necessària la nacionalitat espanyola o la residència permanent a Espanya. En el cas dels grups, almenys el 50% dels integrants han de complir amb aquest requisit.

A més, cap dels participants pot ser empleat d'RTVE o familiars de primer grau d'empleats d'RTVE, ni persones que intervinguen en la producció del mateix o relacionades amb Eurovisió o el Benidorm Fest, l'ajuntament de Benidorm o la Generalitat Valenciana.

Un altre dels requisits és no tindre un contracte discogràfic que impedisca l'explotació de la cançó i de l'artista per part d'RTVE i la UER. En cas de tindre-ho, serà necessària l'autorització prèvia per escrit de la companyia o empresa en qüestió per a l'explotació de tals drets.

Tampoc podran participar en el certamen aquelles persones que participen en altres concursos o convocatòries per a representar a un altre país en Eurovisió, ni aquells que no complisquen qualsevol dels requisits que planteja la UER per a participar en el festival europeu.

Finalment, serà necessari que l'artista o artistes que resulten guanyadors del concurs i siguen els representants d'Espanya en Eurovisió, complisquen amb els compromisos habituals que això comporta en matèria de promoció i cessió de drets a RTVE i a UER.

Sobre les cançons

Per a poder participar a Benidorm Fest 2023, les cançons que es presenten han de ser originals, i no haver sigut publicades, interpretades o distribuïdes, en tot o en part, abans de l'1 de setembre de 2022.

La durada dels temes ha de ser mínim de 2 minuts i 30 segons, i com a màxim 3 minuts. Ha d'incloure lletra, en castellà i/o idiomes cooficials d'Espanya. No obstant això, també s'acceptaran cançons amb fragments en idiomes estrangers sempre que no superen el 35% del total de la lletra.

No estaran permeses les candidatures que utilitzen llenguatge inadequat o ofensiu, missatges o gestos polítics o similars, o qualsevol mena de publicitat que pogueren patir el risc de ser expulsades d'Eurovisió. També totes aquelles que no complisquen amb uns mínims de qualitat en la seua composició o producció.

Tots els autors de la composició hauran d'autoritzar la utilització d'aquesta, i han de presentar-la en arxiu d'àudio que incloga la part vocal en MP3, o vídeo MP4 o Mov.

A més, s'han de tindre en compte les limitacions de l'actuació en viu en Eurovisió quant a les veus sobre i darrere de l'escenari i instruments: els artistes hauran de cantar en directe, acompanyat amb enregistrament musical que no tinga veus de cap classe; no obstant això, està permesa la utilització de cors pregravades sempre que siguen gravades en directe i que no substituïsquen les pròpies. Finalment, no podran estar sobre l'escenari més de sis persones.

Les normes

  1. Els intèrprets han de tindre total disponibilitat per a participar tant en les semifinals com en la final del Benidorm Fest 2023.
  2. Els participants han de comprometre's, en el cas de resultar guanyadors, a disposar-se de forma gratuïta i amb total obstinació a RTVE per a participar en Eurovisió amb la cançó seleccionada, així com en actes promocionals i fins al moment de la celebració de la Final del Festival, i també posteriorment al seu retorn a Espanya fins al final de juny de 2022.
  3. Els participants han de garantir a RTVE i a la UER la disponibilitat dels drets d'explotació de la cançó amb la finalitat d'assegurar l'aprofitament d'aquesta.
  4. Els concursants no podran promocionar cap servei ni producte, ni utilitzar un llenguatge inadequat ni grolleries, o realitzar declaracions injurioses, calumnioses o dir qualsevol cosa que poguera ofendre o ferir a una persona, empresa o entitat.
  5. RTVE té el dret de desqualificar a qualsevol concursant en cas que considere que la seua actuació és inadequada o contrària al codi ètic, a l'emissió o a alguna llei aplicable.
  6. La substitució d'intèrprets o grups que hagen presentat una cançó en la inscripció anul·larà la participació d'aqueixa cançó en la selecció, sempre que no haja sigut autoritzada per RTVE.

 

Arxivat a:

Destacats