El Palau de la Música acollirà la cerimònia de premis ICMA 2024 i el seu concert de gala anual

La regidora Glòria Tello ha destacat l'elecció del Palau per a la cerimònia anual d'aquests guardons que reconeixen la més alta qualitat de la creació i l'enregistrament de música

Guardar

Imatge del Palau de la Música de València
Imatge del Palau de la Música de València

El Palau de la Música de València acollirà, l'abril de 2024, la cerimònia de lliurament de guardons i el concert de gala anual dels Premis ICMA (International Classical Music Awards), una trobada que reunirà als principals representants de la indústria internacional de la música clàssica. La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha expressat la seua satisfacció per l'elecció del Palau com a seu de la gala de lliurament de guardons, que ha definit com "un honor per al Palau acollir aquesta cerimònia de lliurament d'aquests prestigiosos premis, que situen de nou a València en l'epicentre mundial del reconeixement i de l'excel·lència en el món de la música clàssica".

La gala tindrà lloc en el Palau el 12 d'abril de 2024, amb la participació de l'Orquestra de València, dirigida pel seu director artístic i musical, Alexander Liebreich. A més, de la presència de les persones guardonades, la cita reunirà als principals representants de la indústria de la música clàssica de l'àmbit internacional. Tal com ha recordat la regidora, Glòria Tello, recentment han sigut guardonats els músics valencians Francisco Coll, Gustavo Gimeno, el pianista Josu de Solaun i la formació Capella de Ministrers.

Els Premis Internacionals de Música Clàssica (ICMA) van ser creats en 2010 pel jurat dels antics Premis MIDEM de Música Clàssica. El jurat està compost per crítics musicals de 16 països diferents, que representen a 20 revistes impreses o llocs web i emissores de ràdio: Andante (Turquia), Crescendo (Bèlgica), Das Orchester (Alemanya), Deutsche Welle (Alemanya), IMZ (Àustria), MDR-Klassik (Alemanya), Musica (Itàlia), Musical Life (Rússia), Musik & Theater (Suïssa), Opera (Regne Unit), Papageno (Hongria), Pizzicato (Luxemburg), Polskie Radie Chopin (Polònia), Radie 100. 7 (Luxemburg), Ràdio Klasssik Stephansdom (Àustria), Ràdio Romania Muzical (Romania), ResMusica (França), Ronde Classic (Finlàndia), Scherzo (Espanya), i Unison (Croàcia).

Cada any, es lliuren 16 premis per a produccions d'àudio i vídeo, a més d'una sèrie de guardons especials (Lifetime Achievement, Artist of the Year, Young Artist of the Year, i Label of the Year, entre altres).

El president de la ICMA, Remy Franck, ha subratllat la seua "satisfacció per poder comptar amb el Palau de Música de València com a soci per al nostre esdeveniment", i ha assegurat que València "és una ciutat amb una rica vida musical, i amb un nom que sona musical ja de síper". "Estem especialment contents de tornar a connectar amb el mestre Alexander Liebreich, que és ell mateix un guanyador de la ICMA i va dirigir la Gala de Premis en Katowice en 2018", ha conclòs.

El mateix Alexander Liebreich ha assenyalat que els Premis Internacionals de Música Clàssica (ICMA) "són, probablement, un dels premis més sofisticats que existeixen. Al costat de tantes cerimònies a curt termini i simplement populistes, els ICMA es mantenen directament dedicats a la més alta qualitat de la creació i enregistrament de música. La ciutat de València, el Palau de la Música de València, tots els músics i jo mateix, estem orgullosos d'acollir la cerimònia en 2024 a València".

Reconeixement internacional del Palau de la Música

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, i presidenta del Palau, Glòria Tello, ha destacat el fet que siga l'Orquestra de València la protagonista del concert de la gala anual d'aquests guardons. "Es tracta d'un esdeveniment musical que reforça la visibilitat i el reconeixement internacional del Palau de la Música i de la nostra excepcional orquestra", ha assegurat la delegada.

Per la seua banda, el director del Palau de Música, Vicent Ros, ha destacat que "la brillant trajectòria del Palau de la Música i de la nostra programació, en la qual cada any rebem als millors solistes internacionals de l'actualitat, juntament amb el nivell musical i artístic de l'Orquestra de València, així com la determinació del seu titular, el mestre Liebreich, han sigut decisius per a acollir aquests premis que rebem amb els braços oberts".

El Palau de la Música, inaugurat el 25 d'abril de 1987, s'ha convertit en un dels edificis més emblemàtics i motor cultural i musical de la ciutat. És considerat un dels auditoris de concerts més importants d'Europa, i rep cada any la visita de les més prestigioses formacions simfòniques i de càmera, directors, cantants lírics i solistes internacionals.

Arxivat a:

Destacats