Normalització Lingüística de la Diputació s'endinsa en les audiosèries amb "Secret de sumari"

"Secret de Sumari" són 7 podcasts de ficció, amb la novel·la negra com a eix temàtic, que enllacen el record dels serials radiofònics amb les noves formes d'accedir a la informació a través de les plataformes digitals

Guardar

secret de sumari diputación
secret de sumari diputación

«Secret de sumari» és una activitat de foment de l'ús del valencià de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. Són podcast de ficció, amb la novel·la negra com a eix temàtic, que enllacen el record dels serials radiofònics amb les noves formes d'accedir a la informació a través de les plataformes digitals, perquè es puguen escoltar a demanda, quan i com l'oient vulga.

Com explica la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, "a través de set històries ens endinsem en diferents èpoques per gaudir de les narracions mitjançant el poder evocador de les paraules a més de convertir-se en una eina d'aprenentatge del valencià".

Els actors i actrius, reconeixibles pel seu treball en mitjans audiovisuals, juntament amb els efectes sonors i la qualitat del guió, on per una sèrie de crims que ens recorden que les males notícies estan sempre a quatre passes. L'Oliva dels 70, Russafa als 50, o l'actualitat, són escenaris ideals per un bon crim.

"Darrere de la pantalla", "Èxitus", "Slow train coming", "Tinta i arrels", "Molinell Garden" i "Mutis" són les set minisèries que conformen «Secret de sumari», i que es poden escoltar tant al web de la Diputació de València, com a plataformes com Spotify i iVoox, "per facilitat a tot el públic l'accés a continguts en valencià", comenta la diputada Dolors Gimeno.

Arxivat a:

Destacats