Nits al Carme acull concerts íntims d'artistes com Bisbal, Ara Malikian, Pablo López o Sofía Ellar

El Centre del Carme presenta un festival adaptat a la situació sanitària en el seu Claustre Gòtic

Guardar

IMG_20200702_114547
IMG_20200702_114547

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) presenta, en col·laboració amb la promotora valenciana BS Entertainment, el cicle de concerts íntims Nits al Carme. El Claustre Gòtic del museu acollirà, entre el 10 i el 24 d'agost, 11 actuacions adaptades a les mesures sanitàries. Protagonitzen el cartell David Bisbal, Ara Malikian, Izal, Pablo López, Miguel Poveda, Dorian, Sofía Ellar i Los Secretos. Han presentat la iniciativa davant els mitjans els portaveus de BS Entertainment Miguel Torres i Juanjo Talavan, el director del Centre del Carme, José Luís Pérez Pont, i el responsable de turisme musical de la Generalitat Valenciana, Daniel Arnal.

Segons ha explicat Juanjo Talavan, l'aforament dels concerts estarà limitat a 800 persones per a garantir la seguretat del públic, de l'organització i dels i les artistes. La porta del centre s'obrirà 90 minuts abans de cada concert per a assegurar el control de l'aforament, i serà obligatori l'ús de màscara i dels gels hidroalcohòlics que estaran situats en els punts d'accés. Les entrades seran nominatives i estaran numerades, i el públic gaudirà dels espectacles assegut. Miguel Torres ha insistit que Nits al Carme és una oportunitat per a gaudir de prop dels i les artistes: «Mai a València hi ha hagut un cicle tan íntim, que permeta sentir i fer vibrar la música tan de prop».

Daniel Arnal ha aplaudit emocionat el projecte, i ha declarat que s'erigeix com un missatge esperançador per a la cultura, ja que evidencia que la pandèmia no podrà amb la música. «Continuarem sonant», ha afirmat. En aquest sentit, el representant de turisme musical ha exposat que s'està treballant per a potenciar els festivals xicotets com aquest, que creen teixit i permeten sentir la música més pròxima.

Durant la roda de premsa, ha intervingut la cantautora Sofía Ellar, que actuarà en Nits al Carme els dies 21 i 22 d'agost. Tal com ha apuntat, la pandèmia s'ha convertit en un punt d'inflexió per a totes les indústries i ha generat la necessitat de reinventar-se. L'artista ha incidit en el fet que, durant el confinament, tant ella com els seus companys i les seues companyes de professió han portat per bandera el lema «per amor a l'art». «Crec que ha quedat demostrat que el nostre rol va molt més enllà dels escenaris; tenim un valor social», ha afirmat. Sofia Ellar s'ha mostrat entusiasmada amb el projecte, i ha agraït encaridament el suport de la gent que s'ha mantingut al costat de la cultura.

Connexió amb Sofía Ellar.

Des del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont ha ressaltat el seu compromís de prestar un servei públic de qualitat dirigit a la ciutadania i encaminat a tornar, a poc a poc, a la normalitat. El director del museu descriu el festival com un «projecte il·lusionant que continua amb l'aportació cultural desenvolupada pel CCCC durant els últims anys».

Les entrades dels concerts eixiran a la venda el pròxim dimarts 7 de juliol a les 12 h. Els preus seran variats: des de 25 euros per a actuacions com les de Sofia Ellar fins a 65 euros per a la de David Bisbal, passant per entrades entorn dels 35 euros per a Ara Malikian, Pablo López o Izal. El públic podrà gaudir de servei de cambrers i cambreres des dels seus seients abans de l'inici dels espectacles, i aquest servei acabarà quan comencen les actuacions.

Cartell

Arranca el cicle amb dues dates seguides (10 i 11 d'agost) amb Izal, un dels grups indie nacionals de referència; li segueix, en format piano i veu, Pablo López (12 d'agost). Després, David Bisbal (13 d'agost), dins de la seua gira d'estiu «Íntimo 2020», i tanca la primera setmana el cantaor de flamenc Miguel Poveda (16 d'agost).

Ara Malikian, el violinista espanyol, d'origen libanés i ascendència armènia, amb més de 40 discos gravats i un èxit internacional imparable, realitzarà dos concerts acompanyat d'un piano (18 i 19 d'agost). Posteriorment, Nits al Carme acollirà el concert de Dorian (20 d'agost), una de les bandes més actives dins i fora d'Espanya pel seu personal so. La cantant i compositora anglo-espanyola Sofía Ellar també tindrà una doble cita en el cicle (21 i 22 d'agost) i donarà pas a l'últim concert, en format trio acústic, amb Los Secretos (24 d'agost).

Destacats