Museus i exposicions per a visitar amb xiquets a València

5 plans culturals en família per a gaudir de l'oci de la ciutat aquest cap de setmana

Guardar

Belén de l'exposició de Lego instal·lat al Castell d'Alaquàs
Belén de l'exposició de Lego instal·lat al Castell d'Alaquàs

València està repleta d'oci i cultura; i moltes de les propostes de la ciutat van dirigides als més menuts. Per això, València Extra ha seleccionat els millors museus, exposicions i activitats que realitzar amb xiquets durant aquest cap de setmana.

A partir de hui 14 de gener, tots els xiquets i xiquetes de la ciutat podran conéixer un poc més sobre la professió del Ratoncito Pérez.

L'Antic Magatzem de Dents, situat en ple centre de València, és un lloc màgic replet de jocs i objectes interactius per a saber què fa aquest rosegador amb les dents que recull de tots els xiquets i xiquetes del món.

Es tracta d'una visita guiada interactiva i teatralitzada d'aproximadament 50 minuts que part des d'un preu de 7 euros. No obstant això, la visita es pot completar amb un teatre de titelles per 14 euros en total.

Es requereix reserva d'entrades; per la qual cosa l'horari de disponibilitat pot anar variant en funció de l'aforament.

D'altra banda, la major exposició gratuïta de Lego pot visitar-se fins al 16 de gener. Situada al Castell d'Alaquàs, milers de peces de Lego inunden sis de les sales; amb més de 20 taules de muntatges amb sets i diorames Lego.

Donades les circumstàncies, l'aforament ha d'estar controlat i requereix reserva d'entrades – encara que l'accés és gratuït - en aquest enllaç. L'horari de visita, en tractar-se dels últims dies de l'exposició, només es podran realitzar el dissabte d'11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores.

L'exposició està ventilada contínuament i és obligatori mantenir la distància de seguretat i l'ús de la mascareta durant tot el recorregut.

Belén de l'exposició de Lego instal·lat al Castell d'Alaquàs
Betlem de l'exposició de Lego instal·lat al Castell d'Alaquàs

L'Iber, el Museu dels soldadets de plom de València, és un dels punts culturals més especials de la ciutat.

Situat al barri del Carme, L'Iber és el major museu de miniatures històriques del món; amb un total de 16 sales d'exposició permanent i altres espais per a mostres temporals.

El museu de soldadets de plom està organitzat per temàtiques i èpoques, i moltes de les batalles lliurades més famoses estan representades mitjançant centenars de figuretes que no perden cap mena de detall.

L'exposició pot visitar-se durant el dissabte d'11.00 a 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h o durant el matí del diumenge amb el mateix horari. L'entrada general costa 8 euros i la reduïda 5 euros; amb entrada gratuïta per als xiquets menors de 4 anys. A més, l'entrada és vàlida per a dos dies seguits.

Una de les batalles representades amb soldadets en L'Iber - L'Iber
Una de les batalles representades amb soldadets en L'Iber - L'Iber

Aquest cap de setmana també finalitza l'experiència immersiva familiar "Naturalesa Encendida Aquatic". Fins al 16 de gener, la màgica projecció de llums submergeix als seus visitants en un món fantàstic a l'Oceanogràfic de València.

Naturalesa Encendida Aquatic té lloc en l'exterior de les diferents zones de l'Oceanogràfic, per la qual cosa és necessari acudir amb roba adequada per a la temperatura de fora. Així mateix, la mascareta continua sent obligatòria durant tot el recorregut.

L'horari de visita comença a les 18.30 h, amb passades cada 15 minuts i els preus parteixen de 9,50 euros. No obstant això, existeixen descomptes especials que es poden consultar en la web.

Naturaleza Encesa Aquatic en l'Oceanogràfic de València

El Museu de les Ciències, situat a la Ciutat de les Arts i les Ciències, amaga un espai multidisciplinari que posa en escena demostracions, xous i representacions per a tota la família.

Com el seu propi nom indica, el Teatre de la Ciència tracta d'acostar la ciència als xiquets en un format teatralitzat.

Actualment, es pot gaudir de "Ramona i Cajal", un musical científic que representa una nit d'aventures en el museu al costat de personatges clau de les història en aquest àmbit.

L'obra pot veure's els dijous i els diumenges d'11.00 a 12.30 h i els dissabtes de 16.00 a 17.30 h.

"Alt Voltatge" és un altre dels espectacles que ofereix; una representació repleta de campanes que sonen sense tocar-les, raigs de més d'un metre... Tot el que ocorre sembla art de màgia; però és pura ciència.

Totes dues experiències estan incloses en l'entrada del Museu de les Ciències, un lloc que estarà inundat d'activitats familiars durant tot el mes de gener.

"Ramona i Cajal", una representació per a acostar la ciència als xiquets
Destacats