El Museu de Prehistòria de València presenta a ‘Balkar’, el guerrer iber

Este dimarts, 24 de maig, el museu de la Diputació presenta la novel·la gràfica ‘Balkar’, un llegendari guerrer iber, de la mà del seu creador, Ángel Sánchez

Guardar

Balkar novel·la gràfica
Balkar novel·la gràfica

Balkar és una novel·la gràfica ambientada en l’Antiga Iberia (s. IV aC). A través d’una ficció històrica i de les gestes del guerrer Balkar, l’autor dels textos i dels dibuixos, Ángel Sánchez, ens apropa al món iber d’una forma molt visual. El còmic, amb una gran rigorositat científica, permet conéixer aspectes com la vestimenta, l’armament, l’arquitectura o les eines emprades en la cultura ibèrica, la qual ajuda a difondre la Diputació a través dels diferents jaciments de la província.

El còmic està concebut en tres volums. El primer, desenvolupat en la ciutat de Bastiltur (l’actual jaciment de la Bastida de les Alcusses) arreplega el trànsit del jove Balkar a la maduresa. En el segon, Balkar i els seus companys es troben immersos en el joc d’aliances existents entre les grans ciutats de Saiti (Xàtiva) i Edeta (Llíria). Per altra banda, el tercer volum, del qual esperem tindre notícies prompte, està en procés de realització.

Per escometre la història, l’autor del guió i dels dibuixos, Ángel Sánchez, il·lustrador i conservador del Museu de Prehistòria de València, ha empleat bàsicament programari lliure. Amb esta aposta intenta donar a conèixer les creixents possibilitats d’este tipus d’eines dins dels camps de l’edició gràfica i de la il·lustració.  

La presentació dels dos primers volums de la novel·la gràfica, que tindrà lloc el dia 24 de maig a les 19 hores en la Sala Alfons el Magnànim de la Beneficència, s’emmarca dins del cicle ‘Biblioteca Oberta’ que organitza el museu de la Diputació. L’acte comptarà amb la presència de l’autor, Ángel Sánchez, i d’Helena Bonet, especialista en el món ibèric i experta en còmics de temàtica històrica. 

Destacats