Titelles, música i una versió en valencià d'Èdip obrin la 40a edició de Sagunt a Escena

El festival estrena la seua programació aquest dijous 3 d'agost amb una reinterpretació de l'obra 'Èdip rei' en el Teatre Romà de Sagunt

Guardar

Una versió en valencià amb titelles i música d'Èdip obrirà Sagunt a Escena
Una versió en valencià amb titelles i música d'Èdip obrirà Sagunt a Escena

Circ, dansa, flamenc i ara, també, teatre clàssic. El festival Sagunt a Escena inaugura la seua atractiva programació amb l'obra teatral 'Èdip rei', que es presenta aquest dijous, 3 d'agost, en el Teatre Romà del municipi. Segons ha destacat l'organització, es tracta d'una versió amb titelles de la tragèdia del rei grec que no va poder escapar de la seua destinació.

La representació, dirigida per la companyia Bambalina Teatre Practicable, es completarà amb músics, un cor en directe i un elenc més ampliat que el del muntatge original estrenat l'any 2020. D'aquesta manera, els sis intèrprets encarregats de manipular els titelles seran Àngel Fígols, Àgueda Llorca, Pau Gregori, Jorge Valle, Arianne Algarra i Maribel Baiona.

L'aposta per reinventar l'obra clàssica de Sòfocles naix de la inquietud de Bambalina per fer comprensibles i assequibles els textos més densos, de manera que el públic puga aproximar-se a ells i aprofundir en tots els detalls que amaguen. Per això, han decidit presentar en el festival uns plantejaments molt diferents de les característiques inicials del treball de l'autor clàssic.

"Sòfocles va ser un dramaturg inquiet, compromés i amb un sentit profund del significat social i humanístic del teatre. Establir una connexió contemporània amb un autor tan allunyat en el temps i tan pròxim per la seua poètica i sensibilitat ha despertat en nosaltres una curiositat molt singular, al mateix temps que suposa un repte artístic veritablement estimulant", ha compartit el director de la companyia, Jaume Policarpo.

Teatro Romano de Sagunt durante Sagunt a Escena
Teatre Romà de Sagunt durant Sagunt a Escena

Les titelles no seran les úniques que inunden l'escenari del teatre de Sagunt aquest dijous. La música en directe també estarà present, gràcies al cor de la càmera Ad Libitum de l'Escola Coral Veus Juntes. Format per 25 persones sota la direcció de Francesc Gamón, serà l'encarregat d'acompanyar als actors, aportant una major intensitat en els moments clau de la trama. Els instrumentistes encarregats de posar el ritme a les veus del cor seran Alberto Escartí (fagot i instruments de vent); Christian Berejano (percussió) i Gonzalo Manglano (teclats i guitarres).

'Èdip rei' és una de les tragèdies gregues que romanen en l'imaginari col·lectiu de la manera més clara i commovedora possible. Una obra capaç de conduir a l'espectador cap a un món mític on els homes i els déus interactuen de forma misteriosament solidària.

"El secret de l'escriptura de Sòfocles és que dirigeix la seua mirada als processos més íntims, on es troben les misterioses lleis que articulen les relacions humanes", afirma Policarpo, director de la companyia teatral, en relació amb el dramaturg.

En conéixer la idea que Bambalina tenia al cap sobre aquesta adaptació de l'obra clàssica, la directora de Sagunt a Escena, Inma Expósito, es va mostrar molt entusiasmada, ja que es tracta d'un espectacle concebut per a desenvolupar-se exclusivament en el Teatre Romà del municipi i, a més, encaixa a la perfecció amb la línia artística del festival.

Destacats