La polèmica dels bous al carrer esclata en À Punt

El PP demanarà la compareixença d'Empar Marco perquè explique la seua posició en l'emissió de festejos taurins

Guardar

Un bou va envestir una dona de 74 anys en el festeig taurí 'bous al carrer'
Un bou va envestir una dona de 74 anys en el festeig taurí 'bous al carrer'

Fa un parell de setmanes, la Directora General de À Punt, Empar Marco, concedia una entrevista al periòdic El Mundo que va deslligar la polèmica entre el sector taurí de la Comunitat Valenciana. I és que després de les declaracions d'Empar Marco en les quals assegurava que la nova televisió valenciana no emetria ni les corregudes de bous, ni els bous al carrer perquè no entrava dins de la línia de continguts de À Punt, tant el Partit Popular valencià, liderat per Isabel Bonig, com les federacions taurines van alçar la veu d'alarma.

No obstant això, i davant la revolada que es va desencadenar, des del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació han calmat les aigües, assegurant que, en el cas dels festejos taurins en el carrer, s'havia d'analitzar amb més detall. Però no el de les corregudes de bous, que ni tan sols s'emeten en TVE (Televisió Espanyola).

D'aquesta manera, des del Consell de À Punt van emetre un comunicat en el qual asseguraven que la televisió valenciana estarà disposada a l'emissió dels bous al carrer, com a manifestació de les tradicions populars de la Comunitat Valenciana, però sense exhibir el maltractament animal. Concretament, el comunicat assegurava que 'la raó de ser de À Punt és oferir un servei públic de proximitat a tota la ciutadania valenciana. À Punt donarà cobertura a les notícies que es consideren rellevants en la vida dels pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana i, per descomptat, no oblidarà ni les tradicions, ni les festes de bous. Açò, tenint en compte que en À Punt caben totes les sensibilitats. L'espai públic de comunicació cercarà les fórmules per a fer compatible informar sobre les tradicions d'arrel popular amb la no exhibició de maltractament animal'.

El PPCV demanarà la compareixença d'Empar Marco

No obstant això, aquest comunicat sembla no haver acontentat a tots. Així, des del Partit Popular ha manifestat la seua intenció de sol·licitar la compareixença de la directora Empar Marco perquè explique, amb més detall, quina és la seua posició en relació a l'emissió de festejos taurins, i quins criteris se segueixen per a descartar o no un contingut.

Així mateix, el PP presentarà una proposta en Les Corts Valencianes per a assegurar que els principals esdeveniments del món del bou, com l'Entrada de Segorbe o els Bous a la Mar, tinguen cabuda en la nova À Punt. A més, Bonig va més enllà, i també vol que les corregudes de bous més importants siguen retransmeses per la televisió pública valenciana.

Més traves per a les corregudes de bous

D'altra banda, la líder del PPCV, Isabel Bonig, ha acusat al Consell de 'posar obstacles als festejos taurins perquè no s'atreveix a eliminar-los'. Així, ha posat l'accent en la recentment aprovada Llei d'Acompanyament, en la qual s'estableix la presència d'un segon mèdic en els festejos taurins. D'aquesta manera, Bonig ha explicat que aquesta mesura 'fa inviable l'espectacle perquè el cost seria entre 800 i 900 euros'.

Davant aquestes declaracions, el síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, Manolo Mata, ha assegurat que el 'populisme fal·laç acabarà banyegant a Isabel Bonig'. I és que Mata ha explicat que 'va ser el PP qui, a través d'una PNL signada per Catalá i Yáñez, va sol·licitar al Consell contemplar la figura del mèdic ajudant. Aquestes Corts van tenir a ben elevar-ho al rang de normativa amb el mateix argument emprat pel PP de major seguretat en els festejos, i ara el PP intenta responsabilitzar a la Generalitat d'una iniciativa que ells mateixos van impulsar'.

Així mateix, ha demanat al Partit Popular que reflexione, ja que 'si efectivament aquesta qüestió millora la seguretat en els festejos, abans que prendre decisions precipitades el que caldria fer és analitzar el cost real d'aquesta mesura, qui assumiria el pagament o com podria finançar-se'.

Arxivat a:

Destacats