La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats fins al 12 d'abril

Últimes setmanes per a visitar l'exposició d'art 'Galàxia Hung'

Guardar

Hemisferic_letras_valencia
Hemisferic_letras_valencia

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats fins al 12 d'abril amb diferents propostes d'oci, com les exposicions 'Play. Ciència i música' i 'Mart. La conquesta d'un somni', les mostres gratuïtes 'Hyperloop' i "Pioneres de l'Enginyeria" o els experiments de 'La Ciència a Escena', que es realitzen cada dia.

Destaca a més l'oferta infantil amb el planetari 'Astromenuts' els dissabtes, a les 12 hores, i l'exposició 'Érase una vez, la ciència dels contes', així com les barques i caiacs amb les quals es pot navegar pel llac. Per a facilitar la visita en els dies festius 2 i 3 d'abril, el Museu de les Ciències obrirà fins a les 21 hores. La resta de dies, l'horari serà de 10 hores a les 19 hores.

La ventilació anti COVID del Museu de les Ciències i l'Hemisfèric ha estat verificada per personal investigador del CSIC després de monitorar la qualitat ambiental registrada per mesuradors instal·lats en diverses zones de tots dos edificis.

A més, des de juny de 2020 la Ciutat de les Arts i les Ciències compta amb el segell 'Safe Tourism Certified' creat per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Sobre aquest tema continuen les mesures adoptades quant a reducció i control d'aforament, desinfecció i senyalització d'itineraris per a garantir la distància social i evitar aglomeracions.

Ciència en directe

Entre les propostes del Museu de les Ciències, destaquen els experiments en directe amb els tallers 'Química en acció' per a un públic a partir de 8 anys i de 'La ciència invisible', recomanada a partir dels 10 anys. Hi ha diverses sessions al llarg del dia que se celebren en sales situades en la planta baixa del Museu, al Carrer Menor, amb una entrada de 3,5 euros per taller i persona.

També en l'entrada al Museu s'ha instal·lat un photocall dedicat al món dels dinosaures, tematitzat amb la pel·lícula ''Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D', que es projecta a l'Hemisfèric.

Del passat al futur, al Carrer Menor, fins al 2 de maig, estarà exposada la càpsula hyperloop dissenyada per l'empresa valenciana Zeleros. La mostra 'Zeleros Hyperloop: viatjar a 1.000 km/h' presenta una maqueta, un prototip del vehicle i un mural sobre la seua història.

'Play. Ciència i música', 'Mart. La conquesta d'un somni', el nou espectacle del 'Teatre de la Ciència', i els contacontes de 'Erase una vez. La ciència dels contes' són unes altres de les propostes del Museu de les Ciències.

GVA_Museu_Ciencies

Planetari infantil 'Astromenuts'

El planetari 'Astromenuts' de l'Hemisfèric descobreix al públic familiar els secrets del dia i la nit, les fases de la Lluna o les meravelles que tanquen les constel·lacions. En un vertiginós viatge a través del sistema solar, recorren planetes i intenten atrapar alguna estrella que troben pel camí. Una manera d'iniciar-se en les ciències de l'espai a través de divertits dibuixos, històries i animacions. Els dissabtes a les 12 hores a l'Hemisfèric.

Les pel·lícules IMAX 'Amazon Adventure', 'American Wild', 'Viatge a l'Espai. Pròxima parada Mart', 'Caminant entre dinosaures: Planeta Prehistòric 3D' i 'Viatjant amb la llum', un programa de planetari en format 'fulldome', són unes altres de les propostes de l'Hemisfèric.

'Galàxia Hung' fins al 12 d'abril

Aquesta mostra reuneix un total de 14 escultures, deu d'elles instal·lades en el Passeig de l'Art de l'Umbracle i quatre en el llac nord de l'Hemisfèric. Es tracta d'obres inspirades en la cultura taiwanesa i la vida quotidiana de Taiwan amb els colors brillants que s'observen en els patrons tradicionals taiwanesos.

També en els exteriors es pot visitar la mostra 'Pioneres de l'Enginyeria', realitzada en col·laboració amb la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València, que aborda com la dona ha ingressat en l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports.

Una altra de les activitats que poden realitzar els i les visitants és navegar pel llac de l'Hemisfèric amb la petita flota de caiacs i barquetes, que ja estan disponibles perquè el públic 'explore' de manera diferent un dels espais més característics del complex.

Destacats