L'IVAM enceta l'inici del nou curs amb el projecte del futur Pati Obert

Guardar

IVAM
IVAM

L'epicentre de l'art modern de València es troba actualment immers en el nou curs cultural. L'Institut Valencià d'Art Contemporani (IVAM) encara l'obertura del curs 2018/2019 amb modificacions de millora en les seues instal·lacions. Es tracta de les obres de l'esplanada de l'entrada del museu i a les sales 4 i 5 de la pinacoteca, llocs en els quals es duran a terme una nova pavimentació i un revestiment de sòls, acompanyats per la instal·lació de cablejat i ventilacació.

En concret les obres de l'esplanada estan emmarcades dins del projecte del Pati Obert, un jardí exterior en el qual s'exhibiran escultures a l'aire lliure. El projecte del IVAM, dirigit per José Miguel Cortés, tenia com a primer nomene "Jardí de les Escultures", va ser rebatejat com "Pati Obert" després de l'adjudicació de la subvenció per al seu acomodament. La construcció del Pati Obert era una de les dues obres principals que el IVAM va portar a proposta a la Generalitat Valenciana, al costat de l'ampliació del museu. Després de la llum verda a la construcció del Pati Obert, les seues obres donaran inici a la fi de mes i continuaran durant uns 6 mesos, és a dir, fins a març/abril del pròxim any. Les obres del Pati Obert compten amb un pressupost de més de 350.000 euros i es duran a terme per l'empresa Llop Projectes Integrals.

'L'espai Pati Obert albergarà un total de 6 escultures de diversos autors després de la seua inauguració, les quals podran visitar-se a l'aire lliure'.

 

El 30 aniversari de l'IVAM

L'Institut Valencià d'Art Modern té una data especial per al pròxim any. Es tracta del seu 30 Aniversari al febrer del pròxim any. Aquesta data tan assenyalada serà l'excusa perfecta per a algunes de les moltes propostes que està preparant el IVAM.

https://twitter.com/gva_IVAM/status/1036862705536249857

 

A més, l'IVAM  participa en un projecte comú al costat del Museu de Belles arts de València. Aquest projecte, sota el nom de "Teníamos todo a nuestro favor" es compondrà de dues fases, en les quals tots dos museus d'art compartiran part del seu fons artístic. La primera fase del mateix es durà a terme a l'octubre d'enguany, i en ella un total de 34 obres d'art de l'IVAM viatjaran al Museu de Belles arts de València. En la segona fase del projecte, seran les obres del Museu de Belles arts de València les que es muden a l'IVAM. En concret seran 36 obres de la col·lecció permanent del Museu de Belles Arts de València les que viatjaran a l'IVAM, les quals estan datades entre els segles XIV i XX. Aquesta segona fase es durà a terme l'any 2020, moment en el qual l'Institut Valencià d'Art Modern estarà en ple funcionament i el Museu de Belles arts de València planteja una redefinició.

Destacats