L’àrea de Cultura de la Diputació visita la seu de la Reial Societat Econòmica d’Amics del País

El MuVIM realitzarà en breu una visita guiada específica per a una delegació de la Societat, per tal de mostrar com s’aborda l’esperit de la Il·lustració des del museu valencià

Guardar

Reial Societat Econòmica dels Amics del País
Reial Societat Econòmica dels Amics del País

A instàncies de la Reial Societat d’amics del País, l’àrea de Cultura de la Diputació, encapçalada pel seu diputat, Xavier Rius, juntament amb una comitiva del MuVIM, formada per Rafael Company i Anna Reig, han tingut l’ocasió de visitar les dependències de la Societat, radicades al carrer Sant Vicent de València.

El principal motiu d’aquesta visita ha estat el de conéixer l’equip gestor de l’actual Reial Societat, una entitat sense ànim de lucre fundada ja en el 1776 i que ha destacat per conformar, des de la societat civil un impuls sostingut a iniciatives culturals i econòmiques emparades amb l’esperit i els valors de la il·lustració, el progrés i democràcia.

La Societat Econòmica ha estat un centre impulsor de moltes iniciatives econòmiques que han tingut un gran ressò en la societat valenciana, entre aquestes la creació de la primitiva Caixa d’Estalvis de València, en 1878, posteriorment Bancaixa. També ha estat la promotora del Jardí Botànic de València o de les Exposicions Regionals de 1867 i 1873, també del conservatori de música de la ciutat de València, i moltes altres entitats que perviuen actualment.

Entre els personatges il·lustres de la història valenciana que han estat membres de la societat, i han deixat part del seu llegat que ara es conserva en la seua biblioteca trobem a Antoni Josep Cavanilles, Navarro Reverter, Pérez Bayer, o al Marqués de Campo, un dels principals impulsors del ferrocarril valencià.

Actualment la societat compta amb més de 500 socis, conformats per personalitats de diversos àmbits socials, des de l’economia, la medicina, l’agricultura, la indústria, el comerç a les arts.

Són habituals per part de la Societat la realització de diversos actes, conferències, concerts, presentacions de llibres… en consonància amb els temps actuals.

Arran d’aquesta visita el MuVIM ha manifestat el seu interés en aprofundir en els lligams amb aquesta societat, i establir vies de col·laboració, com realitzar futures activitats en coordinació amb l’entitat, com exposicions o línies per a facilitar l’accés a la bibliografia que atresora la Societat Econòmica d’Amics del País.

El MuVIM ha oferit una visita guiada a una delegació de la Societat, que es produirà el pròxim dia 17 d’abril.

Destacats