Extra TV: La llavor de Sálvame va nàixer en Canal 9

Tómbola era un programa de cor fet en una televisió pública amb els diners dels valencians.

Guardar

0-4
0-4

La premsa del cor, el telefem i programes d'èxit com Sálvame tenen les arrels precisament de la desapareguda Canal 9. La televisió valenciana va ser precisament la pionera en llançar un programa de cor i amb uns pilars més que dubtosos de servei públic.

Es tractava de Tómbola i ja en el primer programa va donar la nota amb la gran espantada de Chabeli Iglesias. Ho presentava el mític presentador Ximo Rovira, un dels rostres més volguts de Canal 9 i comptava amb alguns dels col·laboradors que hui seguim veient en Telecinco com Karmele Marchante o Lydia Lozano.

Des del seu inici el programa va arrasar però òbviament va alimentar la polèmica, ja que en una televisió pública pagar als convidats per parlar de la seua vida privada és prou qüestionable. El programa va durar molts anys i just d'ell, van sorgir tots els programes del món del cor 1.0 fins a arribar al que coneixem en l'actualitat de Sálvame.

Bregues constants, personatges d'allò més peculiars i exclusives pagades per tots els valencians. Aquesta és l'herència d'alguns dels mítics programes de Canal 9 que no passaren a la història per oferir un contingut cultural.

És clar que els valencians no guanyem per a disgustos: corrupció, Cas Taula i a més els creadors dels programes del cor.

Arxivat a:

Destacats