'Els nostres dinosaures' i 'Caminant entre dinosaures´ a l'Hemisfèric.

Guardar

PRES_CAC_dinos_Museu
PRES_CAC_dinos_Museu

La Ciutat dels Arts i les ciències viatja fins al Mesozoic, l'Era dels dinosaures, amb els seus nous continguts en el Museu de les ciències i l'Hemisfèric: La mostra 'Els nostres dinosaures' en el Museu i la pel·lícula 'Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D' en l'Hemisfèric.

La Ciutat dels Arts i les ciències i la Universitat de València han organitzat l'exposició en col·laboració amb el Museu de Geologia de la Universitat de València (MGUV), la Xarxa de Museus i Col·leccions Paleontològiques de la Comunitat Valenciana i el Museu Geominero (Institut Geològic i Miner d'Espanya), entre uns altres.

Amb 2.200 metres quadrats de superfície, "Els nostres dinosaures" compta amb més de 600 peces, un 90% d'elles són reals i la resta són rèpliques i maquetes. Del total de peces el 41% són de la Comunitat Valenciana i un 19% de la resta del territori espanyol. També hi ha peces que procedeixen d'Amèrica, Xina, el Marroc, Polònia, França o Anglaterra, entre uns altres.

Estructurada en dues zones, una interior amb diferents sales que recorren l'era Mesozoica, i una altra exterior on s'exhibeixen rèpliques de grans dinosaures, l'exposició reuneix per primera vegada en un mateix espai gran part de les restes paleontològiques més importants trobats a la Comunitat Valenciana. A través d'un recorregut de quasi 200 milions d'anys, els visitants poden veure espècies impressionants, tan grans com a xicotetes, terrestres i aquàtiques, del Mesozoic, conegut com l'era dels dinosaures. També està representada la flora i fauna d'aquesta època, amb restes d'animals que convivien amb els dinosaures com a insectes, cocodrils, aus, peixos i tortugues.

Els més xicotets compten amb un espai on jugar a ser paleontòlegs i cercar fòssils en un arener situat en la zona exterior de l'exposició. Les rèpliques d'un crani, en dues parts, un fèmur, ous de dinosaure i una falange, són algunes de les peces que han de trobar.

Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D

Aquesta nova projecció de l'Hemisfèric trasllada a l'espectador a l'Alaska de finals del Cretàcic, fa 68 milions d'anys, a través de la història de dos joves Pachyrhinosaurus, grans dinosaures herbívors.

El públic segueix les aventures d'un dinosaure jove des del seu naixement, els seus amics i familiars, que realitzen al costat de tota la seua rajada una llarga migració anual per a trobar menjar. En un emocionant viatge lluitaran per sobreviure a través de les estacions i es trobaran amb diversos perills com els depredadors, la climatologia extrema o els desastres naturals.

La pel·lícula és una experiència d'immersió en 3D. Els personatges animats s'han recreat sobre fons reals. Els cossos i els moviments dels animals s'han confeccionat a partir de l'evidència fòssil i el seu comportament es deriva de la paleontologia i de com actuen els animals actuals. Fins i tot el seu llenguatge corporal ha sigut inspirat pel que sabem de la conducta animal real i aporta a aquestes criatures un realisme increïble.

Destacats