El MuVIM trau a la superfície la realitat de les mars amb l'exposició 'Emprentes al mar'

El museu de la Diputació de València completa el cicle expositiu dedicat al canvi climàtic amb aquesta mostra fotogràfica a la sala de la Torre

Guardar

Una imatge de l'exposició ‘Huellas en el mar’
Una imatge de l'exposició ‘Huellas en el mar’

La contaminació per plàstics és un fet palpable que afecta l'ecosistema marí i acaba repercutint en totes les escales (turisme, consum, economia...). La Diputació de València mostra aquesta preocupant realitat a través de les imatges captades per Sebastià Hernandis i Marieta Martínez, recollides en l'exposició titulada 'Emprentes al Mar' amb la qual el MuVIM completa el cicle dedicat al canvi climàtic.

La dependència que hui dia tenim del plàstic és absoluta; no obstant això, la seua baixa biodegradabilitat fa que la majoria d'aquests materials acaben en el medi natural, molts en la mar. Al llarg de l'hivern, després de cada temporal, la mar retorna a les ribes i espigons gran quantitat de plàstics, molts d'ells amb diversos anys d'antiguitat.

'Emprentes al mar' és una xicoteta mostra de la realitat de les mars i oceans del planeta a través de 21 imatges amb les quals es reflecteix el que podem trobar en les aigües i platges de la Comunitat Valenciana. Les fotografies de Sebastià Hernandis i Marieta Martínez porten la realitat de les nostres mars a la superfície perquè siguem conscients de la situació, com una anomenada a l'acció, al canvi de consciència.

Caps, botelles, sabatilles, xarxes, aparells de pesca. "Imatges que conviden a la reflexió, a replantejar-nos la direcció que volem seguir i la mar que deixem als que vindran", explica Gloria Tello, diputada responsable del MuVIM. Restes i records d'un estiu passatger que perduraran anys ací a baix; plàstics i microplàstics recollits en l'arena i de l'aigua; xarxes atrapades que continuen pescant sense necessitat.

La mostra pot visitar-se fins a febrer de 2022 a la Sala de la Torre del MuVIM, amb accés gratuït i horari de 10 a 14 i de 16 a 20 hores de dimarts a dissabte, i de 10 del matí a huit de la vesprada els diumenges i festius.

Three Knots

L'exposició és el resultat d'una selecció, a càrrec de l'editora Marieta Martínez, de fotografies preses durant expedicions del projecte cultural 'Three Knots'. Un projecte que, a través de publicacions en paper i exposicions de fotografia, transmet la necessitat de conservar el medi marí.

Arxivat a:

Destacats