El Museu Valencià d’Etnologia ofereix diversos tallers i exposicions

Guardar

museu etnologia
museu etnologia

El Museu Valencià d’Etnologia alberga diferents activitats per a aquesta tardor i aquest Nadal. Els visitants podran visitar les exposicions temporals de ‘Vestir la por’ o ‘La càmera i la vida’ amb fotografies de Francesc Jarque. A més, d'aquesta última podran realitzar una visita guiada per la comissària de la mostra, Tania Castro, de manera gratuïta. I per a aquelles famílies a les quals els agrade celebrar el Nadal podran realitzar el taller ‘La postal de Nadal’ de manera gratuïta a la sala de tallers del museu.

Des del 17 d'octubre i fins al 5 de gener, el museu exhibeix a la seua sala II l'exposició ‘Vestir la por’ amb la qual es pretén eliminar la por a eixos personatges dels contes populars valencians que han espantat moltes persones durant la seua infància. Sota la campanya d'Espanta la por!, un grup d'alumnes de l'Escola d'Art i Superior de disseny de València (EASD) accepten el repte de vestir als monstres. Assessorats per Víctor Labrado i Miquel Puig, creen noves propostes de moda ‘monstruosa’ a partir de l'alta costura per als adults i del 'low cost' per als més menuts.

museu valencià d'etnolgia

Per als amants de la fotografia, la sala 10 del Museu Valencià d’Etnologia mostra una sèrie d'imatges del fotògraf valencià Francesc Jarque, reconegut a nivell nacional i internacional, amb ‘La càmera i la vida’. La mostra exhibeix la seua producció a través de les diferents manifestacions de la cultura popular valenciana: festes, arquitectura, gastronomia, paisatges, gent. L'artista utilitza la seua càmera per a estendre la cultura popular i el patrimoni valencià a través de les seues captures. A més, la comissària de l'exposició, Tania Castro, oferirà el 3 i 10 de desembre visites guiades de manera gratuïta per a grups màxims de 40 persones a les 12.30 h.

museu etnologia

Com les dates nadalenques s'acosten, el museu ha preparat un taller familiar en el qual xiquets i xiquetes a partir de 6 anys acompanyats d'un adult podran crear una targeta postal amb la tècnica del gravat a la sala de tallers del museu. Les places són limitades i es repartiran les entrades, gratuïtes, en el punt d'informació a partir de les 10.00 h. De 12.00 h a 13. 00 h, els dies 26, 27, 28 i 29 de desembre i 2,3 i 4 de gener de 2020, les famílies podran conéixer el Nadal des d'un altre punt de vista en el Museu Valencià d’Etnologia.

Destacats