El CCCC mostra la visió de 19 artistes de la Comunitat Valenciana sobre la realitat més pròxima

Es tracta de les últimes obres d'art contemporani adquirides per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport

Guardar

Una dona observa una de les obres de 'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V' en el Centre del Carme
Una dona observa una de les obres de 'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V' en el Centre del Carme

La Sala Dormitori el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) és, fins a l'11 de setembre, una gran mostra col·lectiva d'art contemporani de València, Castelló i Alacant en els seus diferents llenguatges. L'antic dormitori de frares carmelites exposa 'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V', la mostra que reuneix les últimes 19 obres adquirides per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport en el seu pla d'impuls a la creació artística contemporània.

Es tracta de la cinquena campanya d'aquesta iniciativa, nascuda en 2017 amb l'objectiu d'impulsar el sector artístic valencià i construir un fons patrimonial que ja ascendeix a 129 obres. "La col·lecció 'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana' mira cap al futur amb obres magnífiques que ens ajuden a pal·liar la falta de visibilitat que han tingut els i les artistes de Castelló, València i Alacant. Allò que no es coneix no pot ser valorat, i amb aquest pla i els cicles expositius que es realitzen al llarg de tot el territori per a mostrar les obres, hem aconseguit que galeries internacionals s'interessen a comptar amb art valencià en les seues col·leccions", ha assenyalat el director del CCCC i del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), José Luis Pérez Pont, durant la seua presentació.

'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V' mostra al públic 19 obres que van des de la fotografia fins a l'audiovisual "i que mostren la visió que té cadascun dels creadors sobre la seua realitat més pròxima". "L'art no pot mantenir-se alié al món que ens envolta i així ho veiem amb aquestes obres", ha explicat Pérez Pont.

José Luis Pérez Pont, al costat de part dels artistes que conformen 'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V'

José Luis Pérez Pont, al costat de part dels artistes que conformen 'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V'

En concret, compta amb peces de Carmen Ballester, Clara Sánchez Sala, Eduardo Infante, Geles Mit, Joan Sebastián, Manuel Sáez, María Llopis, María Dolores Mulà, María Zárraga, Pamen Pereira, Pascual Arnal, Paula Prats, Perceval Graells, Raúl Belinchón, Rebeca Plana, Ricardo Cases, Robert Ferrer i Martorell, Rosalía Banet i Silvia Molinero Domingo.

El director del CMCV i del CCCC ha recordat que aquesta cinquena campanya manté una presència equilibrada d'artistes de Castelló, València i Alacant, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques i que destaca per la seua diversitat en els llenguatges, amb propostes de pintura, escultura, aquarel·la, dibuix, fotografia, vídeo i instal·lacions. "El Consorci de Museus s'encarrega d'assessorar i seleccionar les peces que la conformen i, sens dubte, hi ha projecció de futur. És fonamental destacar que és l'única col·lecció d'art públic en l'Estat que des del minut 0 es confecciona amb la perspectiva de gènere com a criteri principal i que hi ha una representació molt equilibrada també a nivell territorial i generacional", ha puntualitzat Pérez Pont.

'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana' en tot el territori

A més d'aquesta nova exposició, que estarà disponible fins a l'11 de setembre a la Sala Dormitori del Centre del Carme de València, les adquisicions que conformen la col·lecció 'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana' poden gaudir-se actualment en altres cicles expositius al llarg de la Comunitat Valenciana.

En el Museu Municipal d'Alzira (MUMA), pot visitar-se fins al 12 de juny 'Posicions de resistència. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana'; i també a la Casa de la Cultura d'Alzira, fins a la mateixa data, 'Altres relats. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana'.

'Artistes Alacantins. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana' descobreix a Elx la riquesa de la creació artística alacantina. En aquest cas, la sala d'exposicions de La Llotja Medieval mostra obres de Pablo Auladell, Miguel Calatayud, Olga Diego i Jesús Herrera; i el Centre de Cultura Contemporània l'Escorxador, creacions de Mira Bernabeu, Isidro Blasco, DismasLa, Pau Pascual Galbis, Il·luminada García-Torres, Susana Guerrero, Marla Xacarella, Aurelia Masanet, Cristina de Middel, Juan Carlos Nadal i Luisa Pastor.

Destacats