El 2021 es declara com a any García Berlanga

Guardar

Berlanga
Berlanga

El Diari Oficial de la Generalitat publica hui el decret de Presidència de la Generalitat que declara l'any 2021 com a any García Berlanga en commemoració del centenari del naixement del director de cine valencià. L'alcalde de València, Joan Ribó, valora "molt positivament" la declaració de la Generalitat. Ribó ha anunciat que l'Ajuntament "participarà activament en totes les activitats promogudes des de la Generalitat, que se sumaran a les que ja prepara aquest consistori".

L'alcalde ha recordat que "Luis García Berlanga va nàixer a València i és fill predilecte d'aquesta ciutat des de l'any 2009". Ribó ha destacat que "el seu cine va gaudir d'una enorme projecció nacional i internacional, que va exportar un sentit de la sàtira, la crítica i la mordacitat que ell mateix va definir com a faller i pirotècnic i que valencians i valencianes sentim com a molt nostre". Joan Ribó també ha destacat que "són nombrosos els estudis que mostren la relació entre les festes i les tradicions populars valencianes i el cine de Luis García Berlanga. Allò berlanguià és molt valencià". Ribó ha destacat la "qualitat enorme del cine de Berlanga". Per a l'alcalde, "pel·lícules com "El verdugo" o "Bienvenido, Míster Marshall" són obres mestres de guió, direcció i realització".

Per això, segons Ribó, "des del consistori mostrem la nostra satisfacció per esta declaració de la Generalitat i participarem activament en totes les activitats previstes per la comissió constituïda a l'efecte i de la qual l'Ajuntament de València també hi formarà part".

En paral·lel, segons l'alcalde, "aquest consistori prepara ja les seues pròpies activitats commemoratives, entre les quals la celebració a la ciutat de la gala dels premis Goya, que actualment planifiquem en col·laboració amb l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya". Joan Ribó ha afirmat que espera que "l'any Berlanga servisca per a projectar la imatge de la ciutat de València com a ciutat de cine i com a plató de rodatges" i per fomentar també "el sector audiovisual valencià, el treball dels seus professionals i la qualitat de les seues produccions".

Destacats