Ciutadans demana menys extrabajadores de RTVV en À Punt

"No és un atac" als extreballadors, segons els seus diputats, sinó evitar que el nou ens siga "una còpia en xicotet" de l'anterior

Guardar

RTVVexecutada
RTVVexecutada

Ahir era l'últim dia per a presentar les esmenes a la llei de servei públic de radiodifusió i televisió valenciana, i Ciutadans va fer públiques les seues. Una d'elles pretén reduir el pes dels extreballadors de RTVV, ja que la majoria del personal triat en les borses d'À Punt ha pertangut a l'antiga radiotelevisió pública valenciana. Pretenen, d'aquesta forma, assegurar que la nova televisió pública "no siga una reversió encoberta" de l'ERO que es va dur a terme en l'anterior ens.

Toni Subiela, diputat de la formació en les Corts Valencianes, va explicar que en la llei aprovada en 2016 es va acordar que es valorara el fet d'haver format part de la ja extinta RTVV per a crear una plantilla provisional de manera ràpida. Però l'objectiu no era "dissenyar una plantilla completa", segons Subiela. Per això, davant les "relliscades" que està donant el nou ens en aquest sentit, "ha arribat el moment de posar percentatges", va assegurar.

El que proposa Ciutadans és limitar l'experiència dels extreballadors de l'antiga Canal 9 a un 20% de la puntuació total per a la plantilla provisional, i al 5% en el cas de la plantilla definitiva. Així mateix, s'estableix un màxim del 3% per al mèrit per haver format part de la plantilla provisional en les borses definitives. Es parla de provisionalitat, però previsiblement aquesta plantilla temporal es mantindrà fins a dins d'entre 2 i 3 anys, quan es convoquen les borses definitives.

Encara que molts llocs de la plantilla provisional ja s'han cobert (almenys, un centenar de llocs), Subiela va aclarir que aquests criteris s'aplicarien als quals queden per assignar des del mateix moment que s'aprove l'esmena. Una aprovació que, baix el seu criteri, "es pot fer perfectament en 24 hores".

Destacats