Bankia fa lliurament de l'Alqueria Julià a la FSMCV com la 'Casa de la Música'

Guardar

seminari jovesnet
seminari jovesnet

Bankia ha cedit formalment aquest divendres l'Alqueria Julià de València, convertida en la 'Casa de la Música', a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), que fixarà la seua seu administrativa en aquest edifici del segle XVII, situat en el barri Nou Moles, i rehabilitat per l'entitat financera.

L'acord de cessió ha sigut signat, en un acte que s'ha celebrat en l'Alqueria Julià, pel director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas; la coordinadora de la Direcció general de Comunicació a la Comunitat Valenciana, Isabel Rubio, i la presidenta de FSMCV, Daniela González.

La FSMCV, que compta amb més de 500 associacions musicals, fixarà la seua seu social i administrativa a la 'Casa de la Música' a partir del dilluns. A més, aquesta albergarà l'activitat cultural de la Federació, el seu Centre d'Estudis i el de les seues agrupacions musicals, acollirà les labors de formació i investigació i serà també la seu de l'arxiu de la federació.

"La signatura d'aquest acord de cessió és el fermall d'or a un projecte de restauració i rehabilitació veritablement il·lusionant per a Bankia amb el qual hem posat de manifest el compromís de la nostra entitat amb la música i les societats musicals de la Comunitat Valenciana", ha destacat el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló.

"Estem segurs que la 'Casa de la Música' es convertirà en un lloc de referència i un punt de trobada per a la cultura i l'art en una regió que té la música en el seu ADN", ha apuntat Casas.

Per part seua, la presidenta de la FSMCV ha subratllat que "és un dia importantíssim per a les societats musicals de la Comunitat Valenciana, que tenen des de hui, en aquesta 'Casa de la Música', la seua pròpia casa". "Un espai extraordinari, declarat Bé d'Interés Cultural, que albergarà un altre BIC com són les nostres societats musicals", agrega.

"Per això, volem convertir aquesta joia patrimonial de l'Alqueria Julià en un espai viu, obert, que les societats musicals senten com a propi i en el qual desenvolupen l'amplíssima gamma d'activitats culturals que giren entorn d'aquestes, a més de ser, per descomptat, seu de la Federació", ha remarcat.

En aquest sentit, González ha asseverat que "res d'això hauria sigut possible sense el suport de Bankia al nostre moviment, per la qual cosa vull agrair-los novament la seua aposta per la música en la nostra terra".

INSTAL·LACIONS

La 'Casa de la Música' compta amb una sala d'assajos, biblioteca, videoteca, fonoteca, sala de partitures i diferents espais d'important valor arquitectònic per a ús cultural, a més d'un jardí que reinterpreta l'original de l'Alqueria.

Bankia ha invertit més de 3,5 milions d'euros en l'Alqueria Julià, edifici del segle XVII situat en el barri Nou Moles de València, que va albergar el Col·legi de Santa Bàrbara fins als anys 90 del segle passat i que està dotada de l'equipament necessari per a convertir-se en un important centre musical de València, en el qual es desenvoluparà una potent activitat social i cultural.

En els treballs de restauració de l'Alqueria Julià, liderats per l'arquitecte Carlos Campos i l'equip C+G Tècnica, s'han trobat, entre altres troballes, un espai voltat subterrani sota l'edifici, un mur del segle XV al jardí al costat d'una gran terrassa pavimentada amb taulells del segle XV en una extensió de quasi 16 metres --el que va portar a modificar alguns aspectes del projecte--, així com les decoracions dels sostres i paraments de les sales o els balcons originals que estaven ocults en les finestres. La constructora Grup Cyrespa, amb seu a Castelló, ha sigut l'encarregada de l'obra.

Arxivat a:

Destacats