Activitats per als més menuts al Palau de les Arts Reina Sofia

El Palau de les Arts Reina Sofia organitza funcions per a xiquets, famílies i centres escolars des dels 0 anys

Guardar

palau reina sofia
palau reina sofia

El Palau de les Arts Reina Sofia constitueix el complex monumental de la Ciutat de les Arts i les Ciències. És l'edifici de les arts per excel·lència de la ciutat de València, ja que alberga quatre espais escènics per a espectacles d'òpera, música, ballet i teatre. I el millor: no només va dirigit a un públic adult, sinó que també organitza activitats i esdeveniments per als més menuts de la casa.

Amb aquesta premissa, el Palau de les Arts Reina Sofia es converteix en un espai on es desenvolupen activitats didàctiques per a xiquets, famílies i centres escolars amb l'objectiu que s'aproximen al món de l'òpera, el repertori simfònic i de cambra, així com a les arts escèniques i audiovisuals. Les activitats que ofereix el programa estan classificades per edats: de 0 a 3 anys, de 4 a 12 anys i de 12 anys en endavant.

De 0 a 3 anys

Per als xiquets que tenen entre 12 i 36 mesos, el Palau organitza una vegada a l'any una sèrie de funcions sota el nom "Babies ONLY", que compta amb diversos tallers d'estimulació sensorial amb l'objectiu d'oferir una activitat dinàmica i participativa, a través de la qual els més menuts poden descobrir el so, el silenci i els diferents timbres o sonoritats. Per a això, es complementa amb el moviment i la manipulació d'elements que serveixen d'ajuda en el procés de desenvolupament motor del bebé.

De 4 a 12 anys

La programació compta amb diferents tipus d'activitats per als xiquets i xiquetes que tenen una edat compresa entre els 4 i els 12 anys. Aquestes són les principals:
  • "Sent la música": proposta didàctica dirigida a xiquets amb necessitats educatives especials (NEE). L'objectiu principal és utilitzar la música com a vehicle d'ajuda en el desenvolupament sensorial. La pròxima data programada és el 7 de novembre.
  • "Conta'm una òpera": dirigida a estudiants de primer i segon cicle d'Educació Primària, aquesta activitat servirà per a viatjar per les històries d'alguns arguments d'òpera. Té funcions programades per a l'any vinent.
  • "CaracterizaT": proposta dirigida a estudiants de segon cicle d'Educació Primària de les àrees d'educació musical i educació artística. Té com a objectiu principal conéixer l'àrea de treball del departament de caracterització. La pròxima funció serà el 18 de desembre d'enguany.
  • "VestuArts": proposta dirigida també a estudiants de segon cicle d'Educació Primària de les àrees d'educació musical i educació artística. Té com a propòsit conéixer l'àrea de treball del departament de vestuari i com s'elabora. Les pròximes funcions seran en 2020.
  • "Detectius en l'òpera": es tracta d'un recorregut pels diferents espais del Palau de les Arts Reina Sofia, acompanyat d'una guia didàctica de les parts d'un teatre d'òpera. Té funcions programades per a l'any vinent.
  • "Tots a cor": dirigida a estudiants d'Educació Primària, la proposta té com a objectiu conéixer el funcionament d'un cor (Cor de la Generalitat Valenciana) i acostar als més joves breus fragments musicals. Té una funció programada per a divendres que ve 8 de novembre.
  • "Projecte escènic": es tracta d'una mostra pràctica d'estudiants del Grau Mestre de Primària i Educació Musical de la Universitat Jaume I de Castelló a professors i estudiants d'Educació Primària. L'única funció organitzada és el 4 de desembre d'enguany.

Més de 12 anys

Per als majors de 12 anys, l'organització ofereix tres tipus d'activitats: "Opera", "Dansa" i "L'òpera en construcció". En la primera d'elles, s'ensenya en què consisteix realment una funció d'òpera o un assaig general. El mes de novembre, el dilluns 18 i el dimarts 19, hi ha programades dues funcions sota el nom Les mamelles de Tirésias.

"Dansa" té dues activitats: Atman, el comiat, on ensenya què comporta una funció de dansa, i Carmen CND, que consisteix en una classe tècnica. Té funcions programades per a l'any vinent.

Finalment, "L'òpera en construcció" va dirigida a estudiants d'Educació Secundària i Batxillerat i ofereix la possibilitat de conéixer en més detall el que implica una producció d'òpera. La pròxima funció és el 10 de desembre.

Programació familiar

Totes les activitats planejades compten també amb funcions familiars a les quals es pot anar de manera independent de l'àmbit escolar, perquè els pares tinguen l'ocasió d'acudir amb els seus fills. Es poden consultar totes les dates en la pàgina web del Palau de les Arts Reina Sofia.

Arxivat a:

Destacats