Tanquem el 2016 sense Canal 9 altra volta però amb la llavor de la nova CVMC

Guardar

RTVVexecutada
RTVVexecutada
2016 torna a tancar-se en negre de nou per als valencians en el panorama audiovisual. El 29 de novembre de 2013, concretament a les 12.19 minuts, la Comunitat es quedava sense la seua finestra al món després de 24 anys d’existència. RadioTelevisió Valenciana (RTVV) era desconnectada deixant així a 1960 treballadors en el carrer i a tots els valencians orfes d’informació local. A més de convertir-se en la primera televisió pública que era tancada a Espanya. L’última nit de Canal 9 va ser històrica. Molts dels treballadors es van atrinxerar per a evitar que els ‘liquidadors’ executaran l’ordre de fondre a negre la tele i apagar la veu de la ràdio. Ràdio Nou s’apagava la mitjanit del 29 i Sí Ràdio va ser l’última a morir, ja que va continuar amb l’emissió de música fins a la mitja vesprada. L’ordre del tancament va ser anunciada pel govern de Fabra el 5 de novembre d’eixe mateix any quan una sentència declarava nul l’Expedient de Regulació d’Ocupació de RTVV que havia acomiadat a 952 persones.Foto: Enric CapollPerò també els extreballadors de RTVV han estat en el punt de mira. Se'ls ha acusat de manipular i fins i tot pràcticament de tots els mals de l'antiga RTVV però evidentment això no és just. Des de la meua humil experiència, més de 10 anys en el sector, vaig tenir l'oportunitat de compartir quasi 2 anys entre Canal 9 i Ràdio. Conec personalment la professionalitat de molts d'ells, periodistes, locutors, càmeres, tècnics, guionistes i molts amb una plaça guanyada i merescuda en una oposició en el naixement de Canal 9.Van ser els extreballadors de RTVV els que van escollir a dit programes de productores madrilenyes? Van ser els extreballadors els que saquejaven els comptes de la RTVV unflant els pressupostos? Els periodistes no decideixen eixes línies generals, són els seus superiors. Són els directius i els responsables qui trien finalment els continguts i tanquen eixos contractes amb productores.És cert que durant molts anys es va vetar a partits polítics, es va silenciar casos tan greus com l'accident de Metro de València i es va explotar mediàticament i econòmicament esdeveniments com la visita del Papa. Però també és cert que a moltíssims professionals amb gran talent se'ls va relegar a seccions inferiors o fins i tot a canals secundaris. Molts professionals amb sentit crític no tenien veu ni a la tele ni a la ràdio.

Foto: Enric CapollAra ja coneixem els primers passos de la llavor de la nova RTVV i desitgem que com l'au Fènix siga tot un referent en l'audiovisual. Després de la reunió celebrada el 22 de desembre de 2016 en la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, a Burjassot, el Consell Rector d’aquesta Corporació ha tractat els següents punts:

En primer lloc, ha sigut aprovada la proposta de contracte de sistemes i serveis necessaris per a la posada en explotació de la multicontinuïtat de la televisió. La documentació referent a la proposta es remetrà per a la seua inclusió en el Diari Oficial de la Unió Europea. Els interessats comptaran amb un termini de 49 dies posteriors a la seua publicació.En segon lloc, s’ha donat compte de la recepció de les fitxes de valoració de la consulta preliminar de mercat elaborades per l’Alt Consell Consultiu RTAMC.Finalment, s’ha aprovat la proposta del plec tècnic per al concurs sobre la identitat corporativa. Dins d’aquest concurs es convocaran dos processos independents i coincidents en el temps amb dos propòsits:

Arxivat a:

Destacats