Sanitat posa en marxa un nou protocol i telèfon per a actuar davant símptomes adversos d'AstraZeneca

Barceló insisteix que no s'han identificat símptomes adversos per la inoculació d'aquesta vacuna en la Comunitat Valenciana, encara que es manté la suspensió

Guardar

vacunacion docentes La Fe 2
vacunacion docentes La Fe 2

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha remés als professionals sanitaris de la Comunitat Valenciana un protocol d'actuació en el qual es descriuen detalladament els possibles símptomes adversos que puga provocar la vacuna d'AstraZeneca i les proves diagnòstiques a realitzar en cada cas, encara que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, insisteix que no s'ha identificat cap cas a València, Castelló i Alacant.

Així ho acaba de comunicar la conselleria, després que ahir el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut decidira paralitzar l'administració de la vacuna d'AstraZeneca a tots els col·lectius per cautela. Una decisió que va sorprendre especialment el personal dels centres educatius de la Comunitat Valenciana, que hores abans d'aquesta reunió convocada amb urgència va començar la seua campanya de vacunació per a immunitzar-se.

Fins hui, en la Comunitat Valenciana s'han vacunat un total de 67.118 persones amb la vacuna d'AstraZeneca des de l'inici del procés de vacunació, segons Sanitat. Sobre aquest tema, la consellera titular, Barceló, ha insistit que "totes aquestes mesures es prenen de manera preventiva, encara que en la Comunitat Valenciana no hi ha hagut cap reacció adversa preocupant".

De fet, tots els organismes científics internacionals coincideixen que, de moment, no existeix relació demostrada causa-efecte entre la vacuna i els 11 casos de trombosis de sins venosos cerebrals detectats fins al moment a Europa, per la qual cosa la paralització de la vacuna d'aquesta farmacèutica s'ha realitzat per precaució, ha recalcat.

A més de remetre aquest nou protocol d'actuació, s'han habilitat telèfons per a informar de símptomes adversos a la vacuna d'AstraZeneca, els telèfons 900 300 555 i el 112. Aquestes persones puguen comunicar les seues consultes, els seus dubtes i qualsevol símptoma advers que poguera sorgir en els 14 dies posteriors a la seua administració.

Comissió tècnica de vacunació

Paral·lelament, la comissió tècnica de vacunació de la Comunitat Valenciana està refent el pla de vacunació perquè continue el procés amb tota normalitat amb les vacunes de Pfizer i Moderna i puga iniciar-se la vacunació massiva en el moment en què es dispose de dosis suficients.

La Comunitat Valenciana disposa en aquests moments de quasi 114.000 dosis d'AstraZeneca que es troben emmagatzemades a l'espera que s'adopte una decisió definitiva per part de l'Agència Europea del Medicament.

Arxivat a:

Destacats