Les cales i platges més boniques de la Comunitat Valenciana

Una breu guia sobre els llocs d'estiueig costaner més bells de la nostra Comunitat

Guardar

calas-para-hacer-snorkel-en-tabarca-alicante
calas-para-hacer-snorkel-en-tabarca-alicante

La Comunitat Valenciana és coneguda no solament per les seues festes ni la seua gastronomia, sinó també pel seu clima: mediterrani, càlid, acollidor; i al costat d'aquest, estan les seues platges, un dels llocs de major interés turístic i vacacional, tant per a estrangers com per a la població autòctona. És per això que a continuació farem una breu col·lecció dels paratges costaners més bonics que ofereix la nostra comunitat autònoma.

En primer lloc, realitzant el recorregut de nord a sud, es troben els lars de la província de Castelló. Vinaròs té un paper vital en el turisme de platja castellonenca, ja que acull diferents platges de gran atractiu, com les Cales Nord, un conjunt de cales de fàcil accés, senyalitzades i amb accessibilitat mitjançant escales i rampes d'accés. En la mateixa localitat, igual que les anteriors, se situen les Cales Sud, protegides per quins penya-segats, i, igual que les Cales Nord, perfectament senyalitzades i accessibles. Finalment, es troben també a Vinaròs les cales Aiguaoliva i del Saldonar, la primera situada al costat d'una platja homònima (en la qual, a més, es considera Platja Ca, i per tant, s'admet la presència de mascotes), i la segona és especialment bella donat el color de la seua aigua, d'una tonalitat blava turquesa i tan transparent que permet veure el fons marí.

Un altre municipi de Castelló que també posseeix platges de gran atractiu turístic és Peníscola, el clàssic del turisme vacacional castellonenc. A més d'un ric nucli històric i la seua importància cinematogràfica, Peníscola acull platges de gran valor estètic, com és el cas de les Cales de la Serra d'Irta, unes cales de roca d'aigua transparent l'extensió de la qual arriba a uns tres quilòmetres de llarg. Cal ressaltar que aquestes cales són part del paratge natural de la Serra d'Irta, i que, a més, són aptes per a realitzar activitats de busseig.

Platges de València

València es diferencia de la resta de províncies per acollir a la major part de turistes de la comunitat autònoma. Al fet de ser la capital de la Comunitat Valenciana i tenir un ric apartat històric i d'oci, siga d'àmbit més intel·lectual o fester, se li afig la increïble qualitat de les seues platges. En haver-hi una gran quantitat de platges de gran interés a València, la llista resultarà una miqueta reduïda a les de major qualitat. I entre elles destaquen la platja de la Malva-rosa, segurament la més característica de la província, vorejada per un ampli i llarg passeig marítim i envoltada de serveis de tot tipus. Unes altres que segueixen de prop a la Malva-rosa són la platja del Cabanyal -la platja de les Arenes-, una mica més xicoteta que la Malva-rosa, però no per això amb menys qualitat de prestacions ni serveis propers.

La platja del Saler, d'aproximadament 5 quilòmetres de llarg, és una de les més grans de la Comunitat Valenciana, i la seua situació, en l'Albufera, zona distingida com a Parc Natural, fa que resulte una zona d'obligatòria visita per a esportistes de platja, ja que els vents que l'acompanyen són propícies per a la pràctica d'esports com el windsurf o el kitesurf. Finalment, quant a platges que no es troben en la localitat de València, destaca per la seua increïble grandària i qualitat la Platja de Gandia, a la qual, a més, es pot accedir fàcilment a través de l'AP-7. Aquesta platja, igual que altres anteriors, compta amb un accés mitjançant una passarel·la de fusta i amb instal·lacions i serveis varis en les rodalies.

A més, la capital de la Comunitat Valenciana explica també amb un gran nombre de "Platges Can", o platges per a gossos, entre les quals destaquen la de Pinedo; la de la Torreta-Santa Elvira, en la localitat del Puig; la Platja canina d'Alboraia o la Doggy Beach, entre moltes altres.

Alacant

En ser una zona molt més pròxima als sistemes muntanyencs de la zona de Múrcia-Andalusia, Alacant compta amb una increïble varietat de platges, cales i penya-segats de gran bellesa. En ser moltes, només nomenarem aquelles amb major atractiu. La primera que destaca a simple vista és la Cala dels Testos, al Poble Nou de Benitatxell. Aquesta cala està destinada al bany nudista i ofereix unes aigües d'un to turquesa molt translúcid que la fa semblar treta d'un quadre. La següent és la Cala del Llebeig, en la mateixa localitat que l'anterior, i, en ser una zona totalment verge, només es pot accedir per la Cala del Moraig, propera a la dels Testos.

Un altre lloc amb un gran atractiu visual és la Cala de Cap Blanc, situada entre les zones de Moraira i Calp. És un autèntic paradís per als amants del busseig, ja que les seues clares aigües acullen gran varietat de zones aïllades dels corrents, fent-les un lloc tranquil en el qual submergir-se. La Cala de la Solsida, a Altea, compta amb aproximadament 250 metres de costa i una amplària d'uns 8 metres, la qual cosa la fa perfecta per a realitzar passejos amb vista al mar. Finalment, acabem amb les Cales de Tabarca, en l'illa homònima, que destaquen per unes aigües transparents i tranquil·les, en les quals el snorkel, o bussege lliure, cobra especial importància; i la zona de La Vila Joiosa, la qual acull una de les platges més belles de la província d'Alacant.

Arxivat a:

Destacats