La Diputació treballa amb els ajuntaments en la detecció precoç de la violència de gènere

L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Esports, dirigida per Isabel García, impulsa els plans d’Igualtat en municipis, així com el suport a l’equitat de gènere des de la base

Guardar

premios-celia-amoros-foto_abulaila-4_1
premios-celia-amoros-foto_abulaila-4_1

La Diputació de València té com un dels seus eixos centrals d'actuació el foment de la Igualtat. La Corporació treballa amb els ajuntaments de la província en la promoció de plans d'equitat entre homes i dones, així com en el suport en aquesta labor als municipis des de la base. Un exemple són els tallers que l'Ajuntament d'Alaquàs ha engegat per ajudar als adolescents a saber distingir què és la violència de gènere per a detectar-la a temps.

L'experiència està sent tan positiva que la Diputació de València ha creat un pla per a estendre aquests tallers formatius a la major part dels municipis de la província. “L'Àgora amb la Dipu és un projecte dins de l'Àrea de Joventut en el qual ajuntem a joves de diferents associacions per a formar-los en matèria d'Igualtat, diversitat, salut sexual i violència de gènere, amb la finalitat que ells al seu torn formen als seus companys en les associacions”, ha explicat la diputada d'Igualtat, Isabel García.

Per la seua banda, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assenyalat la importància de la conscienciació a través d'aquests programes per a treballar des de la base, des de l'origen de les actituds masclistes. “Hem volgut dotar a diferents associacions de subvencions que els permeten treballar en matèria de coeducació com una de les tasques bàsiques en la prevenció de la violència de gènere”, ha indicat Rodríguez.

Educadors, psicòlegs i mestres coincideixen a assenyalar que molts adolescents espanyols no distingeixen actituds masclistes, que poden arribar a confondre amb un suposat interès o afecte per part de l'altra persona. “En els adolescents no s'arriba a identificar i tenim moltes experiències d'aquest tipus. I el que has de fer és conscienciar, informar, formar, educar, i que vegen tots els recursos que estan al seu abast per a evitar i prevenir la violència de gènere”, ha assegurat l'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García, màxima responsable d'un dels municipis més actius en aquest tipus de programes de sensibilització.

La Diputació de València ha destinat enguany 800.000 euros a ajuntaments, associacions, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre en dues campanyes d'ajudes per a programes d'Igualtat, una iniciativa que s'organitza per primera vegada i que mostra la forta aposta de la institució cap a l'impuls de les polítiques d'equitat entre homes i dones en municipis, així com en la lluita contra la violència de gènere. Les ajudes es reparteixen en dues grans campanyes, una dirigida a municipis i l'altra a associacions, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre.

Destacats