Cebrián assegura que les zones calcinades seran regenerades i en cap cas requalificades

Guardar

160909_reconeixement_incendis2
160909_reconeixement_incendis2

"La situació de risc continua sent molt elevada" ha advertit la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desevolupament Rural, Elena Cebrián, després d'efectuar un vol de reconeixement sobre les zones afectades pels incendis de Benitatxell i Bolulla, amb José María Ángel. Entre els factors de risc que persistixen sobre les àrees afectades, Cebrián ha assenyalat les condicions meteorològiques, i "en especial, les altes temperatures i el fet de que la vegetació que no ha sigut afectada per les flames està sobrecarregada de calor i molt resseca, per la qual cosa continuen sent zones de risc".

Al sobrevolar el terreny es veuen perfectament les diferències entre ambdós incendis, una zona clarament forestal, on es poden veure antics bancals abandonats, i una altra marcada per la on conviuen urbanitzacions i vegetació. La consellera ha reconegut especialment "eixes difícils decisions que s'han hagut d'adoptar a l'haver-hi focs simultanis, de característiques molt diferents, amb molta gent treballant i amb una coordinació complexa al comptar amb el suport de distintes administracions".

Per això, Cebrián ha volgut agrair a tots el treball realitzat. Una tasca que encara continua i en la qual han participat dispositius de prevenció, agents mediambientals, bombers de la Generalitat i de les diputacions, la UME i les BRIF; i que ha contat també amb la col·laboració dels cossos de seguretat de l'Estat, de les policies locals, i Protecció Civil, així com la població en general.

De la mateixa manera que les tasques d'extinció han sigut compartides, la consellera aposta per la col·laboració en els futurs treballs de recuperació que començaran amb les taules de concertació, una vegada es donen per extingits els incendis, així com en les tasques de restauració i en una nova gestió forestal. En tot cas, i preguntada per els mitjans de comunicació, Cebrián ha assegurat que amb les polítiques de l'actual govern de la Generalitat, les zones calcinades seran regenerades i en cap cas requalificades.

Arxivat a:

Destacats