Camps va introduir la Gürtel a València i va ordenar els pagaments en negre

’El Bigotis’ assenyala a Francisco Camps com l’impulsor dels treballs d’Orange Market a València i li acusa de donar instruccions sobre com facturar les campanyes del PP valencià en 2007 i 2008

Guardar

Francisco_Camps_en_el_XII_Congreso_del_Partido_Popular_de_la_Comunidad_Valenciana
Francisco_Camps_en_el_XII_Congreso_del_Partido_Popular_de_la_Comunidad_Valenciana

Feia unes hores declarava el número dos de la trama Gürtel, un dels responsables de l'empresa Orange Market, Pablo Crespo, confirmava la caixa B del Partit Popular de la Comunitat i assegurava que la trama havia fet gestions "directes i indirectes" amb Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana, entorn de les campanyes electorals de la formació en 2007 i 2008.

Doncs bé, ara és l'home fort de Francisco Correa a València, Álvaro Pérez 'El Bigots', el que ha tirat de la manta. I ben fort. Ha reconegut al jutge José María Vázquez Honrubia que Francisco Camps va ser el que els va incitar a vindre a la Comunitat a treballar, i que va ser el que va ordenar els pagaments en B a Orange Market.

Ricardo Costa i Francisco Camps en el Comité Executiu regional de 2009

Davant les preguntes del fiscal Carlos Alba, 'El Bigots' ha explicat que Camps li va oferir treballar a València. Pel que sembla, quan la seua empresa treballava amb el PP nacional, rebia moltes pressions, per la qual cosa Francisco Camps li va incitar a treballar per al PP valencià, on "hi havia molt de treball".

Així mateix, també ha acusat a l'expresident de la Generalitat i expresident de la formació valenciana de dir a l'exsecretari general, Ricardo Costa, com havia de cobrar Orange Market dels empresaris i que calia acceptar que pagaren en B, a més d'emetre factures falses.

"Jo li deia a Ricardo Costa que era una barbaritat fer açò", ha aclarit Álvaro Pérez. Però "la persona a la qual consultava tot" Costa, deia que el PP tenia "problemes seriosos" per a fer front als pagaments. I repreguntat, 'El Bigots' ha desvetlat la X. La segona X, després de Costa. "Aqueixa persona és Francisco Camps", ha culminat.

Hui era el dia fixat perquè, en l'Audiència Nacional, dos dels responsables de l'empresa Orange Market, que va organitzar les campanyes electorals del PP valencià en 2007 i 2008, 'El Bigots' i Pablo Crespo, tiraren de la manta. I vaja si ho han fet. Corroboren tot: la comptabilitat B del PP de València, que el PP va ser qui els va induir a cobrar en negre i a emetre factures falses, i el més ressenyable: que el màxim responsable de tota aquesta operació va ser Francisco Camps.

Destacats