Bravo destaca que l'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València ha ajudat a més de 1.800 dones des de la seua obertura en 2019

La consellera ha mostrat al ministre de l'Interior les instal·lacions d'un centre que "marca un abans i un després", segons Grande-Marlaska

Guardar

Persones subjecten pancartes contra la violència de gènere
Persones subjecten pancartes contra la violència de gènere

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que, des que va obrir les seues portes a l'abril de 2019, l'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València "ha ajudat a més de 1.800 dones, de les quals, 1.100 han presentat denúncia". Bravo ha fet aquestes declaracions després de la visita que, aquest dilluns, ha dut a terme en el centre situat a la Ciutat de la Justícia de la capital al costat del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

"Hem presentat al ministre tot el seguiment i l'actuació que han dut a terme els i les professionals d'aquesta oficina" ha dit la consellera al final de la reunió de treball que ha mantingut amb el titular d'Interior. A més, ha afegit que són "18 policies especialitzats en matèria de violència de gènere que treballen tots els dies perquè aquesta és una oficina oberta els 7 dies de la setmana i 12 hores des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit".

Al costat d'ells treballa també un equip "integrat per 12 persones de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte compost per psicòlegs, treballadores socials i assistència lletrada especialitzada". Aquesta dotació treballa "per a garantir els drets de les víctimes, donar-los la protecció necessària i actuar amb la màxima eficàcia i la millor coordinació per a poder ajudar-les".

La consellera ha explicat al ministre que el model de l'Oficina s'estendrà a les altres dues capitals de província. De fet, les obres de la de Castelló finalitzen aquesta mateixa setmana i les del centre d'Alacant estaran concloses aquest semestre.

Des de l'Oficina de València s'ha propiciat la detenció de 88 presumptes autors de delictes de violència de gènere. A més, en 2021 la xifra de dones ateses ha sigut la més alta des que es va obrir l'Oficina, ja que en 2021 s'ha ajudat a 904 dones, pràcticament 5 diàries, ja que en 2019 es van atendre 370 i, en 2020, a 545. D'altra banda, des de l'oficina s'han interposat 199 denúncies en les quals la víctima tenia menors a càrrec seu i l'agressor han proferit amenaces contra ells, segons la situació de risc determinada pel sistema VIOGEN.

Des dels jutjats de Violència de Gènere de la Comunitat Valenciana es van tramitar 16.749 denúncies i es van dictar 1.546 sentències condemnatòries en els nou primers mesos de 2021. Aquestes dades demostren la necessitat que "la nostra prioritat" siga "la lluita contra el terrorisme masclista", segons Bravo.

Per part seua, Fernando Grande-Marlaska ha elogiat el treball dut a terme per l'Oficina i ha assegurat que és una iniciativa "absolutament satisfactòria" i que "marca un abans i un després de com ha de materialitzar-se la coordinació i la cooperació entre el conjunt d'institucions".

Destacats