El Suprem desestima el recurs de la DOP Cava que excloïa a Requena com a productora

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat el recurs del Consell Regulador de la DOP Cava que pretenia eliminar el nom de la zona productora de Requena

Guardar

Cava Dominio de la Vega
Cava Dominio de la Vega

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat del recurs del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Cava que pretenia eliminar el nom de la zona productora de Requena perquè no es coneguera com a Cava de Requena. Tal com ha assenyalat el celler valencià Domingo de la Vega en un comunicat, el Consell Regulador de la DOP ha d'incloure i reconéixer la zona productora de Cava de Requena, en correlació amb la sentència dictada pel Suprem. La DOP Cava, controlat per cellers de Catalunya, ha sigut l'encarregada d'interposar aquest recurs per a no prestigiar el producte fet pels cellers valencians de Barraques Carrascal, Torre Oria, Dominio de la Vega, Coviñas, Pagament de Tharsys, VE i Hispà Suïsses. Totes elles produiran unes 14 milions de botelles a l'any, superant al 2022 en un 4 %.

La resolució del Suprem indica que els cellers productors de Requena tindran el dret a beneficiar-se del lloc de procedència del cava que fan. L'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena ha recordat que el municipi ja va haver de barallar davant el Tribunal Suprem la regió del producte com a conseqüència de l'entrada a la Comunitat Econòmica Europea, després de la seua exclusió com a regió que produïa cava. Finalment, el Suprem els va tornar a donar la raó com a municipi productor, que fins llavors només ostentava Torre Oria.

L'any de la pandèmia, el Consell Regulador va al·legar l'existència de confusió de la DOP amb Utiel-Requena, tornant a barallar en 2020 davant els organismes. La Conselleria d'Agricultura de la Generalitat Valenciana i l'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena i Dominio de la Vega, van defensar com Torre Oria el nom de Requena.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid es va decantar per les tres entitats que van presentar el recurs i va reconéixer que no existia cap confusió entre el nom Cava i el d'Utiel Requena. Aquesta sentència va ser protestada per la DOP davant el Suprem i, ara, s'ha desestimat. Per aquest motiu, Dominio de la Vega confia que acabe una etapa de dubtes i conflictes.

Fernando Medina, representant de l'empresa assegura que no s'ha d'alterar l'esforç de tots els membres del Ple per a donar reconeixement i importància al nom de Cava, que defineix un producte de gran qualitat i d'una zona productora que ho fa amb tant esforç i tenacitat.

Destacats