El Consorci de Bombers dona per extingit l'incendi de la planta de reciclatge de Requena

Guardar

Planta de reciclatge incendiada a Requena
Planta de reciclatge incendiada a Requena

L'incendi de la planta de reciclatge situada en San Antonio de Requena ja està oficialment extingit, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de València a les 14 hores de hui.

El president del Consorci i diputat de Medi Ambient, Avelino Mascarell, indica que "han sigut díhuit dies d'ardus treballs, en un incendi que reunia unes característiques molt especials i que ha exigit un plus de coordinació amb la Generalitat, al mateix temps que es treballava amb l'Ajuntament de Requena per a garantir la seguretat de la ciutadania, controlant els nivells de qualitat de l'aire".

En este sentit, l'Inspector en Cap del Consorci, José Miguel Basset, ha volgut "agrair la col·laboració de l'Ajuntament en les diferents parts del procés, en àmbits com la logística i avituallament, i molt especialment des de l'àrea d'Agricultura del consistori".

El Consorci Provincial va desplegar des del minut zero de l'incendi un ampli dispositiu d'extinció per a fer front a este incendi, el qual afectava una superfície d'uns 40.000 metres quadrats, amb punts d'acumulació de residus de fins a 7 metres d'altura i un volum d'uns 135.000 metres cúbics de residus, fonamentalment plàstics.

Després d'esta fase basada en extinció amb aigua, es va iniciar una segona, en la qual es van iniciar els treballs de maquinària pesada gestionada per l'empresa Tragsa a través del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana.

Esta fase del procés, que ha durat diversos dies, s'ha centrat a cobrir amb terra les parts afectades pel foc, una labor que ha sigut supervisada en tot moment per personal del Consorci de Bombers, que ha instal·lat en la pròpia planta un dispositiu preventiu de bombers amb tots els recursos per a fer front a possibles punts de perill que es produïren durant estos treballs.

Segons s'ha explicat des del Consorci, els "treballs han avançat de manera molt positiva, segons la planificació tècnica realitzada, i s'han pogut accelerar perquè per fi hui s'haja donat per extingit".

Els efectius de bombers han estat de manera preventiva en la planta fins que han finalitzat les actuacions de bolcat de terra, mantenint la col·laboració amb tot el personal desplaçat per a estes tasques.

Destacats