Medi Ambient suspén l'autorització de la planta de reciclatge de Requena i imposa mesures a l'empresa

La Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental estudia noves actuacions que puguen derivar en la clausura definitiva de la instal·lació

Guardar

Incendi en una planta de reciclatge de Sant Antoni de Requena
Incendi en una planta de reciclatge de Sant Antoni de Requena

La Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha pres mesures respecte a la planta de reciclatge de Requena, suspenent de manera cautelar la seua Autorització Ambiental Integrada.

Jorge Blanco, director general de Qualitat i Educació Ambiental, ha anunciat la suspensió i ha detallat les mesures imposades a l'empresa gestora. A més del tancament cautelar de la instal·lació, s'ha ordenat la retirada de les restes calcinades i qualsevol altre material no afectat per l'incendi, tot això sota supervisió i gestió d'un ens autoritzat.

Esta acció es porta a terme després que tècnics de la Conselleria realitzaren noves anàlisis de qualitat de l'aire en la zona, confirmant que els registres es trobaven dins dels paràmetres permesos. Malgrat això, la gravetat de la situació ha fet prendre estes mesures preventives.

La Conselleria de Medi Ambient ha mantingut una estreta comunicació amb els ajuntaments afectats des de l'inici de l'incident, implementant mesures de monitoratge i anàlisi de la qualitat de l'aire. A més, s'ha sol·licitat la col·laboració de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a dur a terme avaluacions addicionals.

Controls diaris

La Direcció General manté, des de la setmana passada, un control continu sobre la qualitat de l'aire en la zona. La unitat mòbil instal·lada confirma que no hi ha risc per a la població, encara que es mantenen les recomanacions emeses per a reduir el contacte amb el fum, especialment en els sectors de la població més vulnerables.

Per part del Consorci Provincial de Bombers han informat que es manté actiu un dispositiu de seguiment dels treballs que fa la maquinària pesant en la zona, desplaçant-se els bombers cada dia per a revisar eixes tasques in situ en moments puntuals de la jornada, però no sent necessari que els efectius estiguen de manera continuada dins de la planta, ja que s'ha avaluat que la situació actual ja no el requerix. "Així es farà durant tot el temps que siga necessari" durant els pròxims dies, afirmen.

Destacats