El Projecte Trèvol presenta a Ontinyent els actes que commemoren el "25+3" aniversari de la seua creació

Guardar

Presentació dels actes per l'aniversari del Projecte Trèvol
Presentació dels actes per l'aniversari del Projecte Trèvol

El Projecte Trévol d'inclusió sociolaboral de persones amb diversitat funcional, presentava aquest dimarts els actes que commemoren el seu "25+3" aniversari de la seua creació, un aniversari que estava previst inicialment per a 2020, però que es va haver de posposar a causa de la pandèmia.

L'acte de presentació tenia lloc a la seu a Ontinyent de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, entitat que impulsa el projecte en col·laboració amb la Fundació Tutelar Trèvol. Allí, l'alcalde de la ciutat i president d'aquesta Fundació, Jorge Rodríguez, destacava el caràcter pioner d'un projecte "que és un orgull per a la ciutat i la comarca, que ha sigut pioner, que té molt clar que l'objectiu és normalitzar el dia a dia de les persones usuàries, i que s'ha de difondre dins i fora de la comarca aprofitant aquest aniversari".

El president de la Mancomunitat de Municipis, Vicent Gomar, posava en relleu que "allò que importa són les persones usuàries, que allò que necessiten és normalitat, i en aquest sentit la Mancomunitat i els seus pobles sempre han sigut un referent en l'impuls a aquestes polítiques". En l'acte també intervenien el president de l'Associació Trèvol, Rafa Úbeda, en representació dels familiars; així com la consellera de l'àrea de Benestar Social de la Mancomunitat, Amparo Canals; i el president de l'Associació Amics del Projecte Trèvol, José Luis Torró, que coincidien en destacar el treball realitzat i en remarcar que les persones usuàries "només necessitaven suport per a poder integrar-se de manera efectiva en la societat".

La directora del Trèvol, M. Amelia Martínez, repassava la programació prevista en 2023, que inclou un concert amb un cantant-compositor amb diversitat funcional en col·laboració amb Ad Libitum; tres exposicions de fotografia en col·laboració amb el fotògraf Xavi Mollà; unes jornades tècniques en les quals es presentarà una tesi doctoral sobre el Projecte; l'estrena d'un documental sobre el mateix; i un sopar de germanor.

El Projecte Trèvol va nàixer l'any 1995, com un programa d'Ocupació amb Suport promogut per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, amb cinc usuaris. Actualment, són 220 persones amb discapacitat de totes les edats les que hi formen part, amb llista d'espera, i és un Servei públic de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida.

La Fundació Trèvol es va constituir en 2006 per a tindre una altra via de finançament que permetera obrir nous programes. En 2010 es va decidir transformar-la en Fundació Tutelar, procés que va culminar en 2015, per a poder així assegurar la protecció de les persones amb discapacitat. El patronat està compost per representants de les diferents entitats que constitueixen la fundació en número paritari.

Arxivat a:

Destacats