Ontinyent acollirà l’inici de la Copa Diputació de Pilota Valenciana amb una partida del pilotari local Ivan Esparza

La regidora d’Esports, el club de Pilota i la Fundació Funpival impulsen una programació estable de Pilota en la temporada 2022-2023 a la ciutat que inclourà partides professionals cada trimestre

Guardar

Óscar Borrell, regidor d'Educació i Esports d'Ontinyent
Óscar Borrell, regidor d'Educació i Esports d'Ontinyent

La pilota valenciana torna a l'activitat a Ontinyent, amb una gran partida que servirà per a iniciar la temporada 2022-2023 al trinquet del Poliesportiu Municipal. Serà aquest diumenge 11 de setembre a les 11:30 hores, amb la primera jornada de la VIII Copa Diputació de València-Caixa Popular i l'enfrontament de l'equip local format per Ivan Esparza i Nèstor contra Ian i Brisca de l'equip de la Llosa de Ranes.

Aquesta partida suposarà l'inici d'una nova temporada a la qual la regidoria d'Esports, el club de Pilota i la Fundació Funpival de Pilota Valenciana tornen a treballar junts per impulsar l'esport autòcton a la ciutat, incloent-hi la disputa d'una partida professional cada trimestre. El regidor d'esports, Óscar Borrell, ha destacat que "és important tenir cura i potenciar el nostre esport tradicional i portar als aficionats una programació estable. Defensar la pilota és defensar la nostra cultura, el nostre patrimoni i la nostra història com a poble. Hem de continuar lluitant per l'esport autòcton i gaudir d'ell", manifestava.

L'equip patrocinat per l'Ajuntament d'Ontinyent jugarà així al Trinquet Municipal aquesta primera partida de la segona competició més important de pilota per equips després de la victòria en l'edició passada. Ontinyent ja té l'honor d'haver aconseguit dos titols en aquesta competició i ara ho tornarà a intentar amb el pilotari i figura local Iván Esparza. L'equip d'Ontinyent està en el grup A i disputarà 3 partides eliminant-se el 4t equip. Els millors equips passaran a la segona fase i a la fase final.

A més, abans de la partida, l'Ajuntament d'Ontinyent amb el Club de Pilota Ontinyent ha organitzat una matinal de Pilota per a tots els xiquets i xiquetes de la comarca que vulguen provar la Pilota Valenciana. L'Escola Municipal iniciarà en setembre amb el pilotari Ivan Esparza, més conegut com a Ivan d'Ontinyent i estudiant de FCAFE en el Campus d'Ontinyent, junt amb Mario Calatayud baix la coordinació del professor universitari Jordi Naya.

Borrell ha recordat que s'ofereixen classes de prova "per a totes les xiquetes i xiquets entre quatre i divuit anys per tal que temptegen la Pilota Valenciana, un esport que s'ha reactivat en la nostra ciutat gràcies al bon fer del Club de Pilota Ontinyent i de referents com Iván d'Ontinyent". Enguany com a novetat se seguirà l'escola de dones adultes que es va iniciar a petició popular, incidia Borrell. Totes aquestes accions de visibilitat i millora d'instal·lacions s'emmarquen dins de la línia d'actuació de l'equip de govern per aconseguir que no es perda l'esport autòcton valencià.

El regidor ha mostrat la seua satisfacció per la relació que l'Ajuntament manté amb el club de Pilota d'Ontinyent per treballar per aquest esport. Aquestes accions de visibilitat se sumen a la recuperació de l'escola municipal de Pilota, brindar una oferta de pilota valenciana a les 24 h esportives, partides professionals televisades, escola femenina de Pilota o l'execució de millores de manteniment al trinquet.

Destacats