Una emotiva “Baixada del Crist” protagonitza el cap de setmana d’actes religiosos de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent

Des de l'escorxador l'alcalde Jorge Rodríguez junt amb la corporació va acompanyar al Santíssim Crist de l'Agonia fins a la Reial Parròquia de Sant Carles

Guardar

Inici de la processó de la Baixada del Santíssim Crist de l'Agonia d'Ontinyent
Inici de la processó de la Baixada del Santíssim Crist de l'Agonia d'Ontinyent

Les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent han viscut aquest cap de setmana alguns dels seus principals actes religiosos en honor al seu patró, el Santíssim Crist de l'Agonia. Així, després d'activitats més lúdiques com les Entrades, la nit d'Alardos o el "Contrabando", la vesprada del dissabte arribava el torn de la Baixada del Crist.

Després de la representació del text de la Baixada en el Calvari de Santa Anna, els capitans dels dos bàndols cristià i moro donaven el tret d'eixida a una "batalla d'arcabuceria" a la qual es feien sonar els trabucs al llarg del camí de Santa Anna. Posteriorment, s'iniciava la processó de la Baixada del Santíssim Crist de l'Agonia, un dels actes més emotius de les festes, que recorria la Cantereria, plaça de Baix i Plaça Major fins a la Parròquia de Sant Carles, comptant amb una representació de la corporació municipal presidida per l'alcalde, Jorge Rodríguez.

Diumenge a les 7:30 se celebrava la Missa de Campanya, després de la qual començava la Diana de Gala pels carrers de Daniel Gil, Glorieta dels Moros i Cristians, plaça de la Concepció, Gomis, Maians i plaça Major. A les 12:00 tenia lloc la Missa Major en honor al Santíssim Crist de l'Agonia a l'església de Sant Carles, i ja de vesprada, a les 18:00, la imatge del Crist, el "Morenet", transcorria pels carrers de la ciutat fins a tornar a Sant Carles. Al pas del Crist per la Glorieta de Moros i Cristians es disparava un espectacle de focs d'artifici. Coincidint amb la celebració dels principals actes religiosos de les festes, diumenge de 10:30 a 13:30 tenia lloc un matí de portes obertes a l'església de Santa Maria, on es podia visitar l'església, el campanar, la capella i la cripta.

Destacats