Cullera prohibeix les fogueres de Sant Joan a les seues platges

La decisió s'ha pres per existir risc d'incendi

Guardar

Fogueres de Sant Joan a la platja
Fogueres de Sant Joan a la platja

Contra tot pronòstic, Cullera es queda sense fogueres de Sant Joan. L'Ajuntament de la localitat ha decidit, a primera hora d'aquesta vesprada, prendre aquesta decisió pel risc d'incendi. La Generalitat Valenciana ha decretat el nivell alt de risc per incendis, per la qual cosa des del consistori s'han vist en l'obligació de prohibir l'ús del foc en tot el terme municipal, la qual cosa inclou també les platges de Cullera.

I és que com han explicat des del govern municipal, "les nostres platges es troben a menys de 500 metres de terreny forestal. Per tant, tenint en compte l'avís de preemergència, és impossible la realització de foc".

En aquest punt, han apuntat des del consistori, "ja sabem el que suposa al nostre poble no fer cas dels avisos d'emergències i prevenció d'incendis", en referència a l'incident que es va produir en 2014 quan es va autoritzar el tret d'un castell de focs artificials que va desembocar en un incendi forestal a la muntanya de Cullera.

Així, s'ha demanat col·laboració ciutadana, i ja no sols respecte a les fogueres, sinó també a l'ús de qualsevol element pirotècnic. Agents de la Policia Local de Cullera i Guàrdia Civil vetlaran pel compliment de la norma.

Destacats