El Centre de Dia i Residència Mixta de Quart de Poblet celebra l'estiu amb festes eivissenques, excursions i pilates

Jocs esportius, visites al MuVIM i escapada a la platja i a la piscina són unes altres de les activitats fetes

Guardar

Dues persones matjors disfrutant de la platja
Dues persones matjors disfrutant de la platja

Les persones usuàries del Centre de Dia i Residència de tipologia mixta de Quart de Poblet estan vivint un estiu replet d'activitats.

Alimentar pollets de Falciot perquè cresquen forts i sans va ser l'activitat encarregada d'obrir pas a la programació estival. Durant les tres primeres setmanes de juliol, les persones residents es van convertir en monitores i monitors per a realitzar jocs esportius en l'escola d'estiu de Sant Onofre. D'igual forma, es van convertir en locutors de radi amb l'enregistrament d'un pòdcast en l'Espai de Creació Jove. Una altra de les activitats que van gaudir moltíssim va ser la tradicional festa de Sant Fermin en la qual va haver-hi orxata, llima granissada, fartons i un tancament una miqueta peculiar.

València compta amb una rica oferta cultural. Per això, les persones residents van dur a terme una excursió al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM). I d'ací es van traslladar a l'illa per a celebrar en la residència la mítica festa eivissenca on el blanc va ser el color protagonista.

Com a novetat, i per a fer més suportable aquest mes tan calorós, van optar per preparar una orxata ben fresqueta en la residència, deixant de costat les típiques eixides gastronòmiques en les terrasses. Així mateix, van aprofitar les bones temperatures per a fer una escapada a la platja i a la piscina on es van banyar i també van fer una mica de pilates juntament amb la gent de Creu Roja.

A més d'aquestes activitats estiuenques, les persones residents van fer també les activitats habituals de tot l'any com a tallers d'expressió artística i de cuina, eixides setmanals, torneig de Boccia, celebració d'aniversari i projecció de curtmetratges. El centre de tipologia Mixta de Quart de Poblet ha rebut diversos guardons des que va obrir les portes fa cinc anys. Entre ells, la Fundació Pilars va atorgar al cuiner del Centre, David Vijuescas, el premi al millor relat en primera persona arran de la seua experiència durant la Covid-19. Un relat on es valora a tots els membres i equip de professionals de la residència, sense distinció de categories. Cada dia durant tota la pandèmia escrivia en un diari algun fet bonic o característica agradable d'un resident o treballador. A aqueix diari del Centre mixt de Quart de Poblet ho va titular El Castell.

Aquest premi se sumisca a uns altres que reconeixen aquest projecte com un dels millors d'Espanya. Cal recordar que aquest centre de tipologia mixta amb residència per a persones majors, residència per a persones amb diversitat funcional menors de 65 anys i centre de dia és un dels pocs existents a la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats