Els funcionaris de la presó de Picassent es mobilitzen davant l'augment d'agressions

Els treballadors s'han concentrat aquest dijous per a exigir solucions davant l'increment de les agressions en el centre i la falta de personal

Guardar

Exterior de la presó de Picassent
Exterior de la presó de Picassent

Els treballadors de la presó de Picassent s'han manifestat aquest dijous enfront de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana perquè l'entitat de solucions davant la falta de personal, l'excés d'interns en la presó de la localitat i l'augment de les agressions.

Tot això s'ha produït en un escenari d'incertesa i tensió després d'haver passat unes setmanes dures a la presó per incidents d'"extrema gravetat" que està provocant que molts dels treballadors "temen per la seua integritat física i per la seua vida", tal com assenyala Alberto Téllez, delegat d'ACAIP-UGT a València i membre de l'Executiva Nacional del Sindicat.

Téllez ha assegurat que la falta de personal és un dels punts més importants, sobretot en l'àrea de vigilància, ja que estan en contacte directe amb els interns i el personal sanitari, perquè atenen els reclusos i també han de supervisar les seues accions.

És per això que demanen que es traslladen els interns a altres centres penitenciaris que tenen menor població, estiguen menys plenes o optar per la construcció d'un nou edifici a la província de València per a albergar l'excés d'interns.

La delegada del Govern, Pilar Bernabé, també ha acudit a aquesta concentració. Els representants sindicals li han fet arribar tots els problemes i li han demanat que s'intente donar una solució immediata. Segons han explicat, Bernabé s'ha compromés a "estudiar l'informe presentat i a intentar buscar solucions sobre la massificació del centre de Picassent".

Agressió a funcionaris de la presó

El passat 5 de juliol es va produir una agressió per part d'un pres a quatre funcionaris a l'interior del centre penitenciari, els quals van acabar en l'hospital per l'agressió.

El sindicat CSIF va denunciar l'agressió i va reclamar mesures urgents per a donar solució a aquesta situació, ja que no hi ha suficient personal en comparació als reclusos, que són 2.000, la qual cosa suposa un 65% més del que deuria pel seu espai.

Destacats