Paiporta reivindica la igualtat i la llibertat de les dones en una marxa pel 8M

La regidoria d'Igualtat, encapçalada per Laura Jiménez, ha organitzat una programació d'actes que s'estendrà durant tot el mes de març

Guardar

Marxa feminista Paiporta 8M
Marxa feminista Paiporta 8M

Paiporta es va vestir ahir 8 de març de morat amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La jornada va estar marcada en aquesta localitat de la comarca de l'Horta Sud per un to reivindicatiu amb el feminisme com a bandera. Precisament, la defensa de la igualtat va ser el lema sota el qual es va organitzar la marxa que des de les 11 hores va recórrer els carrers del municipi.

Una marxa que, a pesar que va ser la primera, Laura Jiménez, regidora d'Igualtat en l'Ajuntament de Paiporta, espera que no siga l'última, ja que encara que "normalment es fa l'acte institucional en la porta de l'Ajuntament, arriba un moment en el qual la lluita feminista ha d'anar més enllà", explica l'edil.

"Decidim eixir al carrer, convidem a totes les associacions de dones de Paiporta, també a tots els col·lectius i als instituts i va ser bastant reeixida", confirma Jiménez. Després de la marxa, que va estar amenitzada amb un grup de bartucada, es va realitzar l'acte institucional a les portes del consistori municipal en el qual les participants van reclamar la igualtat entre homes i dones.

Encara aixi, els actes pel Dia de la Dona no se circumscriuen únicament al 8 de març, sinó que la regidoria d'Igualtat ha dissenyat una programació d'actes durant tot el mes de març. Entre les activitats destaquen exposicions en el Museu de la Rajoleria, el lliurament de premis Carolina Planells o xarrades en els centres de secundària, ja que "és molt necessari educar en igualtat i explicar què significa el feminisme", confirma Laura Jiménez.

Futura Casa de la Dona de Paiporta

Després de les reunions entre el consistori i les associacions de dones de Paiporta, la futura Casa de la Dona comença a perfilar-se com un espai per a impulsar la igualtat i aglutinar totes les activitats d'aqueixa regidoria en el municipi. Així, la regidora de l'àrea Laura Jiménez, detalla algunes de les propostes sorgides en les trobades: tallers d'autodefensa per a dones, activitats físiques o xarrades han sigut algunes de les idees.

En aquest sentit, la regidoria d'Igualtat i les entitats de dones de Paiporta aposten per comptar amb un espai on dur a terme totes les activitats que impulsa el departament municipal. "La nova Casa de la Dona seria un espai on concentrar totes les iniciatives en un mateix lloc i donar més servei", detalla Jiménez.

Arxivat a:

Destacats