Oberta la inscripció per al Voluntariat pel valencià a Paiporta

L'Agència de Promoció AVIVA engega el programa d'aprenentatge de la llengua al com es poden apuntar persones parlants i aprenents

Guardar

El regidor d'Hisenda i responsable de AVIVA Paiporta, Pep Val, en una reunió sobre el Voluntariat per al Valencià
El regidor d'Hisenda i responsable de AVIVA Paiporta, Pep Val, en una reunió sobre el Voluntariat per al Valencià

L'Ajuntament de Paiporta, a través de l'Agència de Promoció del Valencià AVIVA, ha obert la inscripció per al Voluntariat pel Valencià, el programa d'aprenentatge lingüístic que es nodreix de persones voluntàries parlants de la llengua que s'ofereixen a ajudar a aprenents i futurs parlants.

Per a formar part del Voluntariat pel valencià de Paiporta cal apuntar-se, tant si s'és parlant com aprenent, al web paiporta.es/voluntariatpelvalencia.

En el Voluntariat pel valencià, parlants i aprenents formen parelles lingüístiques que es reuneixen una hora a la setmana durant 10 setmanes, amb l'assessorament d'AVIVA Paiporta. Durant aquesta hora, practiquen el valencià mentre fan aquelles activitats que desitgen, des de prendre un café a fer una passejada.

Aquest programa de promoció de l'aprenentatge del valencià es porta a terme gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de Paiporta i Escola Valenciana, entitat que es dedica a la difusió de l'ús del valencià i a la seua implantació en tots els àmbits.

Per al primer tinent d'Alcaldia, regidor d'Hisenda i responsable d'AVIVA, Pep Val, «és fonamental practicar la conversa per a dominar o perfeccionar una llengua nova o que s'està aprenent, per això és tan important que les persones interessades a aprendre o millorar el seu valencià tinguen a l'abast un programa com aquest».

Al mateix temps, afegeix Val, «fem una crida també als i a les valencianoparlants de Paiporta perquè s'apunten com a voluntaris i voluntàries perquè, amb un poc d'esforç i dedicació, poden ajudar a estendre l'ús del valencià entre aquelles persones que estan interessades».

Arxivat a:

Destacats