AVIVA Paiporta presenta el Pla de Formació Lingüística municipal

L'Ajuntament ofereix al funcionariat classes per a obtindre titulació oficial amb l'objectiu de garantir l'atenció en les dues llengües oficials. Més de 300 treballadors i treballadores han millorat la seua competència en valencià des de 2015

Guardar

 DSC2073 (1)
DSC2073 (1)

El funcionariat de l'Ajuntament de Paiporta té al seu abast, un any més, el Pla de Formació Lingüística impulsat per l'Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta. Gràcies a aquestes classes, les treballadores i els treballadors del consistori podran preparar les proves per a obtenir titulació oficial i, d'aquesta manera, es garanteix el dret de la ciutadania a ser atesa en les dues llengües oficials.

Les classes per a la plantilla de l'Ajuntament de Paiporta, i també per a la plantilla de l'empresa pública de serveis ESPAI, serviran per a presentar-se a les proves de tres nivells de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià: El C2, C1, B2 i B1. Per tal de facilitar la incorporació de més personal al pla, les classes es porten a terme en horari laboral.

Per al primer tinent d'Alcaldia de Paiporta i regidor responsable d'AVIVA, Pep Val, «és una prioritat per al govern la capacitació del funcionariat per a continuar avançant en la igualtat de les dues llengües oficials, i per a garantir que aquelles persones que parlen valencià i es relacionen amb l'administració en valencià, tinguen garantit el seu dret a fer-ho també quan es dirigeixen a l'Ajuntament, l'administració més propera i amb la que més es relacionen».

Val ha recordat que «el compromís de l'Ajuntament de Paiporta amb la promoció del valencià és irrenunciable» i, en aquest sentit, ha subratllat iniciatives com els recents premis a l'ús del valencià en el comerç, l'aprovació del reglament municipal d'ús del valencià o la pròxima posada en marxa del voluntariat pel valencià. «Som un poble conscient de la necessitat de preservar el valencià i promoure el seu ús a tots els nivells».

Des que es va posar en marxa aquest Pla de Formació Lingüística, més de 300 treballadors i treballadores municipals han millorat la seua competència en valencià. Per a l'actual curs 2022-2023, hi ha 40 persones més apuntades a aquestes classes.

Arxivat a:

Destacats