Rafelbunyol, Museros i Massamagrell comparteixen el seu model de cooperació en el tercer Fòrum de Proximitat

València Extra i À Punt tornen a unir sinergies amb aquest nou desdejuni informatiu comarcal

Guardar

L'autobús que viatjarà fins a Ucraïna amb material humanitari de Museros, Rafelbunyol i Massamagrell
L'autobús que viatjarà fins a Ucraïna amb material humanitari de Museros, Rafelbunyol i Massamagrell

Almenys una vegada al mes, els ajuntaments de Rafelbunyol, Massamagrell i Museros, es reuneixen per a compartir experiències i problemes als quals s'enfronten en el dia a dia de la gestió municipal. Aquesta cooperació intermunicipal serà el tema protagonista del tercer Fòrum de Proximitat, el desdejuni informatiu coproduït i coorganitzat entre València Extra i À Punt en el qual experts en la matèria comparteixen un espai de debat i anàlisi.

En aquesta ocasió, el Fòrum de Proximitat es trasllada a l'Horta Nord amb 'La cooperació municipal entre Rafelbunyol, Massamagrell i Museros'. Els seus alcaldes, Fran López, Paco Gómez i Cristina Civera, respectivament, tindran una trobada informativa més, encara que en aquest cas per a compartir el seu model, dilluns que ve 11 de juliol a la Casa de la Cultura de Rafelbunyol.

López, primer edil del municipi amfitrió, avança que "aquest tipus de cooperació entre els tres municipis ha sigut una constant durant les dues últimes legislatures i continuarem apostant per això perquè conjuminem esforços i, així, som més eficaços i eficients".

Fòrum de proximitat de València Extra i À Punt: L'aigua, la seua reutilizació i l'economia circular"
Fòrum de proximitat de València Extra y À Punt: el agua, su reutilización y la economía circular"

Per part seua, Gómez, alcalde de Massamagrell, comparteix la importància d'aquesta mena de trobades que ja s'han convertit en quotidians: "Almenys una vegada al mes ens trobem per a veure la gestió del dia a dia i com hem resolt problemes des dels diferents ajuntaments. Això ens ha permés una millora en qüestions com la seguretat ciutadana, la neteja o l'ocupació. És fonamental portar-te bé amb el teu veí i un 'hui per tu i demà per mi', com se sol dir".

Civera valora la col·laboració intermunicipal com una iniciativa molt beneficiosa. "És una manera molt positiva d'abordar la gestió. En comptar amb aquests convenis, responem de forma molt més ràpida, alleugerim, i això al final és molt beneficiós per a la ciutadania", apunta l'edil.

L'alcaldessa de Museros assenyala que malgrat les oportunitats que implica aquesta unió de sinergies, "moltes vegades la ciutadania desconeix com s'ha arribat a això, i és el teixit associatiu com a tal el que pot veure'l de forma més clara". Per això, celebra la participació dels tres consistoris en el Fòrum de Proximitat, espai que impulsarà la seua visibilització a través dels canals de València Extra i À Punt.

Àlex Ladrón de Guevara, director de València Extra, ha agraït la voluntat de compartir experiències de Gómez, López i Civera "perquè altres ajuntaments i administracions públiques prenguen com a exemple aquest model de gestió que està triomfant entre els tres municipis de l'Horta Nord".

Destacats