À Punt i València Extra organitzen un desdejuni informatiu sobre la cooperació intermunicipal entre Rafelbunyol, Massamagrell i Museros

Els tres municipis es donaran cita dilluns que ve en el tercer Fòrum de Proximitat moderat pel director del diari Àlex Ladrón de Guevara

Guardar

Fòrum de proximitat de València Extra i À Punt: L'aigua, la seua reutilizació i l'economia circular"
Fòrum de proximitat de València Extra i À Punt: L'aigua, la seua reutilizació i l'economia circular"

Com aconseguir una gestió més eficaç i eficient dels recursos. Aquest és el tema protagonista del tercer Fòrum de Proximitat entre València Extra i la radiotelevisió pública valenciana, À Punt, una trobada en el qual participaran l'alcalde de Rafelbunyol, Fran López; l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez; i l'alcaldessa de Museros, Cristina Civera.

La cita serà dilluns que ve 11 de juliol a la Casa de la Cultura de Rafelbunyol, on els tres primers edils compartiran experiències i intercanviaran idees sobre els beneficis i oportunitats que implica la col·laboració entre municipis per a aconseguir objectius comuns.

Sota el títol 'La cooperació municipal entre Rafelbunyol, Massamagrell i Museros', López, Gómez i Civera desgranaran algunes de les iniciatives que han posat en marxa en conjunt, des de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), fins a un autobús d'ajuda humanitària per a Ucraïna, l'impuls de l'ocupació o plans per a la joventut.

L'autobús que viatjarà fins a Ucraïna amb material humanitari de Museros, Rafelbunyol i Massamagrell
El autobús que viajará a Ucrania con material humanitario recogido en Museros, Rafelbunyol y Massamagrell

"L'aposta per la col·laboració entre els ajuntaments de Rafelbunyol, Massamagrell i Museros és un model que en els últims anys ha ajudat a millorar la vida de les seues veïnes i veïns. Gràcies a aquest treball de diversos anys, en moments crítics com el de la pandèmia de la COVID-19 s'ha aconseguit una resposta més àgil i directa. Per això, abordarem el diàleg com a clau per al present i futur dels nostres municipis", ha destacat Àlex Ladrón de Guevara, director de València Extra i moderador de la trobada.

El Fòrum de Proximitat se celebrarà a la Casa de la Cultura de Rafelbunyol dilluns que ve a les 10.00 hores i en ell col·laboren l'Ajuntament de Rafelbunyol, l'Ajuntament de Massamagrell i l'Ajuntament de Museros, al costat de València Extra i À Punt, coproductors i coorganitzadors d'aquestes trobades.

Fòrum de Proximitat

Els Fòrum de Proximitat són desdejunis informatius coproduïts i coorganitzats entre el diari digital valencià i À Punt, a través del programa Cadena de Valors. Aquest acte informatiu naix amb l'objectiu de generar un espai de trobada i debat entre persones expertes en diferents matèries per a abordar des de diferents perspectives un assumpte que té impacte directe en la ciutadania.

Sara Perales, Amparo López, Álex Ladrón de Guevara, Elisa Valía i Samira Khodayar al Fòrum de Proximitat 'L'aigua: la seua reutilització i l'economía circular'
Sara Perales, Amparo López, Álex Ladrón de Guevara, Elisa Valía y Samira Khodayar en el Fòrum de Proximitat 'El agua: su reutilización y la economía circular'

Amb 'La cooperació municipal entre Rafelbunyol, Massamagrell i Museros' ja són tres els Fòrum de Proximitat celebrats entre els dos mitjans de comunicació. Al març, Elisa Valía, presidenta de l'EMSHI i regidora del Cicle Integral de l'Aigua a l'Ajuntament de València; Samira Khodoyar, directora del Grup de Meteorologia del Centre d'Estudis del Mediterrani (CEAM); Amparo López, directora del Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València (UPV); i Sara Perales, consellera delegada de Green Blue Management, van participar en 'L'aigua: la seua reutilització i l'economia circular' en col·laboració amb Acciona.

Al maig va ser el torn de l'alcalde de València, Joan Ribó; la vicerectora de sostenibilitat de la Universitat Politècnica de València (UPV), Débora Domingo; el responsable de Sostenibilitat de Consum, Elías Amor; i la impulsora de la Comunitat Energètica Local (CEL) de Castellar-l'Oliveral, Empar Puchades, que van compartir trobada en 'L'estratègia de València per a ser una ciutat climàticament neutra en 2030'. Aquest acte va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, a través de Las Naves.