L'Assemblea de l'EMSHI aprova la incorporació de Xest a l'entitat metropolitana

La presidenta Valía revela que cada vegada són més les localitats que volen el servei de l'EMSHI i l'acalde Morell qualifica el nou escenari com a "fita transcendental per a Xest"

Guardar

EMISHI ASAMBLEA 1
EMISHI ASAMBLEA 1

L'Assemblea de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) ha aprovat hui la integració de Xest el canvi de reglament que regeix les condicions per a ser membre d'aquesta administració pública que subministra aigua potable en alta a 1,6 milions d'habitants. A la sessió, celebrada en l'hemicicle de l'Ajuntament de València, han assistit l'alcalde de Xest, José Morell, i membres de la corporació municipal.

Fins al moment, la norma establia que només les localitats que ja disposaven d'infraestructura d'enllaç per a poder rebre l'aigua de l'EMSHI tenien opció d'adherir-se a l'entitat. Amb la modificació, s'obri la porta al fet que municipis sense aquesta infraestructura de connexió s'integren sense perjudicar als membres existents, ja que les noves incorporacions sense enllaç hauran d'afrontar els costos de l'execució d'aqueixos treballs i assumiran una tarifa transitòria fins que l'EMSHI puga prestar el servei. La incorporació de Xest es farà efectiva una vegada que la Generalitat Valenciana modifique la Llei 2/2001, d'11 de maig, de Creació i Gestió d'Àrees Metropolitanes a la Comunitat Valenciana.

La presidenta de l'EMSHI, Elisa Valia, ha donat la benvinguda a Xest i ha emfatitzat "la importància d'aquest moviment estratègic de l'entitat metropolitana, que ha orientat els esforços a donar resposta a les dificultats relacionades amb el subministrament d'aigua que encara afronten diferents localitats". Valía ha subratllat que "no és d'estranyar que la llista de municipis que vol rebre l'aigua que serveix l'EMSHI siga cada vegada més llarga, atès que prestem un servei amb màximes garanties de seguretat hídrica, econòmiques i de sostenibilitat". Al seu judici, "això cobra especial rellevància, tenint en compte el context d'emergència climàtica en el qual ens trobem, que en el mateix territori porta aparellada una major dificultat d'accés als recursos hídrics".

La màxima responsable de l'EMSHI ha recordat que "el gran treball d'aquesta entitat, amb la mirada posada en el servei públic, dóna els seus fruits, ja que hem aconseguit un sistema per a facilitar la incorporació de municipis que, evidentment, volen el millor servei d'aigua per a les seues veïnes i veïns. I tot això ho hem fet sense perjudicar un àpex als membres existents".

Per la seua banda, l'alcalde de Xest, José Morell, ha manifestat la seua satisfacció amb aquest nou escenari, que qualifica com a "fita transcendental" per al seu municipi, ja que "amb la incorporació a l'EMSHI resolem els problemes que teníem amb l'aigua".

Así, Morell ha detallat que amb la integració "el benefici és cuádruple, doncs Xest depenia fins ara de pous i ara passarem a formar part d'una entitat que té sobrada capacitat per a proveir-nos, amb el que el subministrament està assegurat; en deixar de consumir aigua dels pous, aqueixos recursos es podran utilitzar en el camp, amb el consegüent avantatge per a l'agricultura; assegurem el desenvolupament urbanístic de la localitat perquè per a poder fer-ho es requereix garantia de subministrament; i a més aconseguim aigua de gran qualitat i més econòmica que la que estem consumint actualment".

Morell també ha volgut destacar "l'absoluta predisposició d'Elisa Valia i de tot el seu equip per a fer possible aquesta adhesió. Nosaltres anem a estrenar el nou sistema, però va a ser de gran utilitat en el futur pròxim per a solucionar els problemes que tenen amb l'aigua altres municipis", ha conclòs Morell.

 

Arxivat a:

Destacats