La Diputació té en marxa cinc obres de millora de la seguretat en carreteres de quatre comarques

Guardar

Inici de les obres en la carretera entre Utiel i San Antonio
Inici de les obres en la carretera entre Utiel i San Antonio

La Diputació de València té en marxa cinc obres de millora de la seguretat viària en altres tantes carreteres de la xarxa provincial. L'àrea d'Infraestructures executa projectes en la CV-345 en la Serranía; la CV-450 a Requena-Utiel; la CV-435 en Real i la CV-415 entre Montserrat i Turís, a la Ribera Alta; i la CV-673 a Bellreguard, en l'accés a la platja del municipi de la Safor.

Quatre comarques presenten activitat en infraestructures viàries en l’inici de l'estiu, amb actuacions que contemplen en tots els casos la millora de la funcionalitat, el drenatge, la repavimentació i l'ampliació de plataforma, i en alguns casos la solució a interseccions perilloses mitjançant glorietes i la construcció de vorals més amplis i traçats ciclovianants. L'objectiu de totes les obres és “mantindre en el millor estat possible les carreteres que comuniquen els nostres pobles i dotar-les de la seguretat necessària per a evitar accidents en punts especialment conflictius”, explica el responsable provincial de l'àrea, Rafa García.

La més avançada d'estes actuacions és la que es duu a terme en la CV-435, que unix les localitats de Real i Dos Aguas, a la comarca de la Ribera. Concretament, el tram entre el nucli urbà de Real i la CV-422, en el terme municipal de Montroi. Amb un pressupost d'una mica més de tres milions d'euros, les obres es van iniciar el mes d'octubre passat i la reobertura al trànsit està prevista per a abans de final d'any. Es tracta d'una actuació fonamental per a millorar la seguretat de la via, considerada com a Tram de Concentració d'Accidents (TCA), ja que comptava amb una plataforma molt estreta i un traçat inadequat, sense vorals i amb el paviment en mal estat.

Els treballs estan molt avançats, sent visible la configuració de la nova glorieta d'accés a Real i el passeig urbà ciclopeatonal que connecta amb el polígon i el poliesportiu municipal. Esta connexió és molt important en una carretera amb una quantitat considerable d'accessos directes a indústries, explotacions agrícoles, camins i nuclis residencials. També s'han reposat ja els serveis afectats, cas de tanques, xarxa de reg i subministraments elèctrics, i han finalitzat els treballs de drenatge transversal.

Altres actuacions en marxa

A la fi de maig van començar a treballar les màquines en un tram de tres quilòmetres de la CV-415, també a la Ribera. L'actuació consistix en ampliar la calçada, millorar el drenatge i evitar la perillositat de la intersecció entre la CV-415 i la CV-416, que unix Montserrat i Turís. La calçada disposarà de sis metres d'ample, amb dos carrils i vorals d'un metre. S'ha iniciat ja el desbrossament dels terrenys disponibles, procedint a l'execució dels moviments de terra i el drenatge transversal.

Fa uns dies van començar les obres en la CV-450, entre l’aldea de San Antonio i Utiel, en concret des de la intersecció d'accés al llogaret i la rotonda d'enllaç amb l'A-3, a l'entrada d'Utiel. Amb un termini d'execució previst de quatre mesos, els treballs consistixen a ampliar la plataforma en algunes zones, repavimentar i regularitzar els peralts en les corbes, a més de renovar la senyalització, abalisament i defenses.

En la Serranía, a l'inici de l'any es va escometre l'adequació del tram de la CV-345 comprés entre l'accés al nucli urbà de Titaguas i Campo Abajo, pedania d'Alpuente. La renovació i ampliació d'estos quatre quilòmetres de via dona continuïtat al projecte de millora de la seguretat de tota la carretera. Amb una inversió de 1,7 milions d'euros i un termini d'execució de huit mesos, l'obra inclou la repavimentació del ferm i un ample de calçada de més de nou metres. Actualment, els operaris procedixen al farciment de l'esplanada després del moviment de terres i als treballs de drenatge transversal que donen continuïtat als escolaments de les aigües.

Finalment, l'àrea provincial de Carreteres treballa en la millora de la funcionalitat de la carretera que connecta Bellreguard amb la platja d'este municipi de la Safor. Amb un pressupost de 2,6 milions d'euros, l'obra es va iniciar al començament de maig i permetrà ampliar la plataforma i evitar les habituals inundacions en un tram que suporta un trànsit de 10.000 vehicles diaris.

L'actuació, que es troba en fase de reposició dels serveis afectats, contempla l'eliminació d'un pas inferior inundable a l'altura de l'antiga línia de ferrocarril, així com una nova passarel·la per a la via ciclista Gandia-Oliva, en el marc d'una ampliació general de la calçada en més d'un quilòmetre per a millorar la seguretat de la carretera. Els operaris han completat ja la demolició del pas superior i la fonamentació del futur pas de la via verda.

Arxivat a:

Destacats