El Mestres tanca una etapa

El campionat d'escala i corda, amb el retorn de Nacho, serà l'última gran competició abans que la Federació de Pilota assumisca la gestió del món professional

Guardar

Conillet estarà en el Mestres - Funpival
Conillet estarà en el Mestres - Funpival

Els millor pilotaris d’escala i corda de la temporada es reuneixen a la catedral. El XVII Trofeu Mestres – Ajuntament de Valencia d’escala i corda viurà dues jornades intenses al trinquet Pelayo. La primera serà el dia 16 de desembre, quan es celebren les dues semifinals que decidirà als dos trios finalistes. El títol es resoldrà el dia 23 de desembre. Amb este campionat, a falta del tradicional Trofeu Nadal de Benidorm, es tanca una etapa en el món de la pilota professional, ja que a partir d gener serà la Federació de Pilota Valenciana i no la Fundació la que s'encarregue de la gestió de l'escala i corda i el raspall professional.

En este Mestres la primera de les semifinals agrupa pilotaris que van ser protagonistes principalment a la Lliga. Cal recordar que en el criteri de selecció primen els títols aconseguits en la present temporada en les tres principals competicions de la pilota d’elit, el campionat Individual, la Lliga i la Copa, així com en la Lliga 2 i la Copa 2, en este cas per a completar els trios en la punta, encara que la Fundació per la Pilota Valenciana es reserva el dret de convidar pilotaris per a omplir els buits en el cartell.

Puchol II, Álvaro Gimeno i Carlos obriran la cita contra José Salvador, Javi i Guillermo. En este cas, Puchol II i Álvaro Gimeno no sols van ser els campions de la Lliga, sinó que també van tindre una gran actuació a la Copa, on van ser finalistes. Així mateix, cal no oblidar-se que Puchol II és el vigent defensor de l'Individual.

Per la seua part, José Salvador i Guillermo van ser la contra en la final de la Lliga i és necessari afegir que el seu estat de forma és indubtable, ja que el de Quart de les Valls ha completat una Copa magnífica on es va quedar a les semifinals, un cas semblant al de Guillermo amb la Copa 2. Carlos tampoc es queda curt, perquè el del Genovés s’ha guanyat la plaça per mèrits propis com a campió de la Lliga 2 i finalista de la Copa 2, un títol que encara podria guanyar, ja que la final es disputa el 9 de desembre. Per l’altre costat, Javi és un dels pilotaris convidats perquè aporte la seua veterania al trinquet i com a premi per la seua trajectòria en el món de la pilota.

La segona semifinal enfrontarà a De la Vega, Nacho i Monrabal II contra Marc, Conillet i Hilari. Ací destaquen Marc i Conillet com a recent campió de la Copa. Una parella que és una de les sensacions en l’actualitat escaletera. Hilari se suma per a completar el trio gràcies al seu gran rendiment al llarg de l’any. El de Beniparrell va ser campió de la Lliga com a punter i ha completat una gran actuació a la Copa com a mitger, on es va quedar a les portes de la final. A més, Hilari també és finalista de la Copa 2, on es mesurarà amb Carlos.

En l’altre costat de la corda, Nacho torna a una gran competició després de la lesió que l’ha deixat fora de joc en els últims mesos. Subcampió de la Lliga, Nacho és un dels jugadors més reconeguts per l’afició gràcies al seu rendiment que el situa com al mitger més determinant hui en dia. El trio es completa amb dues invitacions com són De la Vega i Monrabal II. El punter va tornar a l’alta competició amb la Lliga i la seua actuació no va decebre a ningú. El seu camí es va quedar en les semifinals, però això li ha valgut la possibilitat de participar en el Trofeu Mestres. Pel que respecta a De la Vega, el d'Almussafes ocuparà el rest gràcies a la confiança de la Fundació per la Pilota en el seu joc. Altra de les opcions era Pere Roc II, finalista de l'Individual, però el de Benidorm, molt probablement, jugarà el Trofeu Nadal al en la seua ciutat natal.

Amb esta competició es tanca la gestió de la pilota professional per part de la Fundació per la Pilota Valenciana després d'uns anys molt intensos en els quals s'ha avançat en la consolidació d'un calendari esportiu reconeixible, amb una major quantitat de partides importants en els caps de setmana. Amb el canvi d'any serà la Federació de Pilota Valenciana l'entitat que agafarà les regnes de la gestió, amb un nou projecte esportiu que pretén posar en sintonia les grans competicions del món professional i amateur, tant en categoria masculina com en femenina, per tal d'oferir una estructura més global.

Destacats