El mà a mà d'una generació

Victoria de València i Ana de Beniparrell s'enfronten demà a Bellreguard en la final de l'Individual de raspall CaixaBank

Guardar

Victoria i Ana trien pilotes per a la final - Fedpival
Victoria i Ana trien pilotes per a la final - Fedpival

El XIV Individual de raspall CaixaBank - Trofeu President de la Generalitat conclou demà dissabte amb la celebració de la gran final al trinquet de Bellreguard (a partir de les 17.30 h. i amb les càmeres d’À Punt Mèdia en directe). Sobre les lloses, l'enfrontament de dues campiones: Victoria de València i Ana de Beniparrell. El duel d'una generació de joves jugadores que ha trencat el sostre del trinquet i continua jugant cap endavant.

Ana Puertes torna a jugar una final tres anys després. L’última va ser al 2020, també contra Victoria. En total, esta serà la seua cinquena final, en les quals ha aconseguit dos títols (2016 i 2018). Per la seua banda, Victoria Díez, que ja porta cinc finals jugades i guanyades -quatre de manera consecutiva-, opta a mantindre la seua vigència com a campiona i fer més gran encara la seua llegenda després de ser la primera jugadora en obtindre la feninde.

Enguany es retroben en una gran final les dos jugadores que han marcat la pauta en els últims anys del raspall femení. Juntament amb altres pilotàries com Mar, Noelia o Myriram, Victoria i Ana són les protagonistes d'un fenomen que ha atret a moltes noves jugadores i aficionades a la pilota en la última década. De fet, entres les dues sumen set dels dotze mà a mà disputats i la seua rivalitat esportiva en este torneig també s'ha traslladat als campionats autonòmics per equips i a les competicions d'elit per equips. Si ben és cert que Victoria ha vençut en dues ocasions a Ana en la final (2017 i 2020), també ho és que la de Beniparrell és capaç de tot. I ja ho ha demostrat. 

La presentació de la final es va celebrar esta setmana a la seu de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat i va comptar amb la presència de la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó; el director general de l’Esport de la Generalitat, Luis Cervera; la directora comercial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Loles Petit; i el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, a més de les jugadores.

La finalista Victoria, vigent campiona, afronta esta fita "menys nerviosa que altres vegades", mentre que Ana considera la partida "un regal". "És un gran repte davant el referent actual de la pilota femenina", explica la jugadora de Beniparrell. Les dos consideren que ara són dos jugadores totalment diferents i que serà una partida que res tindrà a vore amb la que subscribiren en l'any de pandèmia.

Paula Añó, secretària autonòmica de Cultura i Esport, s'estrenava en una presentació de l'Individual de pilota: "L'Individual CaixaBank - Trofeu President de la Generalitat és un campionat cada vegada més consolidat, en el que s'ha jugat al màxim  nivell, i a més en la categoria femenina. Vull felicitar a les finalistes perquè són totes exemple d'esforç i professionalitat, tant Victoria i Ana com Mar i Aida. Des de la conselleria tenim com a un dels pilars bàsics el suport a l'esport base i d'elit per al desenvolupament integral de la pilota valenciana".

Segons la directora comercial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, “en CaixaBank ens fa molta il·lusió completar un nou campionat individual, femení i professional, en en el nostre esport que, com la nostra societat, avança cap a a la igualtat. Són sis anys ja de recorregut d'aquest camí en companyia, des de la primera edició quan va començar la nostra col·laboració amb aquest individual femení en 2018. Un any en el qual, precisament, Ana va guanyar el seu segon títol, i després del qual han vingut quatre campionats seguits de Victoria. 

Per part de Vicent Molines, “En este any any de primeres vegades, hui és la primera vegada que tinc el plaer com a president de la Federació d'estar en la presentació de la final de l'Indidivual CaixaBank de raspall femení i d'acompanyar a les finalistes. Victoria i Ana són dos jugadores a les que conec prou bé. Amb Victoria hem compartit molts anys en la selecció, i és una jugadora que no té sostre, que ja ha fet història i va camí de fer-la cada vegada més gran. Ana, ja ho he dit alguna vegada, també la conec des de fa molts anys i és una jugadora per la que sent una especial estima. Aixina que no puc sinó desitjar a les dos la millor de les sorts i que espere que es veja una gran partida i que el públic gaudisca del raspall femení », assenyala el president federatiu.

 

 

Destacats