Duel d'altura per a rematar la Copa Caixa Popular de raspall

Ian i Brisca defensen el títol davant Badenes i Tonet IV el dissabte al trinquet d'Oliva, mentre que David i Momparler s'efronten a Boronat i Néstor en la Copa 2 el dilluns a Xeraco

Guardar

Presentació de les finals - Funpival
Presentació de les finals - Funpival

La ‘IX Copa Caixa Popular de raspall’ i de la ‘V Copa 2 Caixa Popular de raspall’ arriben als últims compassos. El trinquet d’Oliva acollirà este dissabte el duel pel títol de la IX Copa Caixa Popular de raspall amb la formació del Genovés, de Badenes i Tonet IV, per un costat; i la de Castelló de Rugat, amb Ian i Brisca, per l’altre. Serà a partir de les 17.30 h. i amb la retransmissió en directe per À Punt. Pel que respecta a la final de la V Copa Caixa Popular de raspall caldrà esperar fins al proper dilluns. En este cas, el títol es resol al trinquet de Xeraco entre els equips de David i Momparler o Boronat i Néstor, a les 18.30 h. en una final que serà emesa a través de Proximia TV.

"Necessitem fer la partida perfecta. Tots coneguem el nivell de Tonet IV, és el número u, i a Badenes costa fer-li un quinze. Serà una final igualada perquè els quatre som jugadors tornadors. Seran quinzes disputats i llargs. Hem d’encertar, tant a l’hora d’atacar, com de defensar perquè el contrari aprofitarà la mínima errada", assenyala Ian, un dels finalistes de la Copa. Per al de Senyera esta serà la tercera final que jugue al costat de Brisca, el mitger d'esta parella. "Arribem en la mateixa il·lusió. Si arribes a la final és perquè estàs en un gran nivell i és el que hem demostrat. Soles queda una partida i guanyar a una parella també consolidada. Serà especial perquè jugue a casa i això és un extra per a valorar positivament", destaca el jugador d'Oliva.

En l’altra banda, Badenes creu que esta final és una confirmació del seu millor moment com a professional. "És la tercera Copa Caixa Popular que jugue amb Tonet IV i les dues anteriors havíem caigut en semifinals. S'hem llevat l’espineta i ara vull gaudir de la final. Pensava que estaria nerviós, però esta sent una setmana especial. Tinc ganes que arribe el dissabte, però també estic assaborint la situació", destaca.

Al seu costat estarà un Tonet IV que busca igualar en nombre de títols a la Copa Caixa Popular amb Brisca, dues per al del Genovés, per tres del d’Oliva. "Sempre vols arribar lluny i amb Badenes hem tingut dues Copes on s’hem quedat a les portes. Ara toca gaudir i fer bon paper. Apleguem en bon moment de confiança. Les últimes partides hem estat a gust en el trinquet", ha destacat el número u en la modalitat de raspall.

El dilluns serà el torn per a descobrir a la parella que s’adjudicarà el títol de la V Copa 2 Caixa Popular de raspall. Una competició que no sols dóna cabuda a les promeses que estan esforçant-se per a convertir-se en figures, ja que també compta amb pilotaris consolidats en la nòmina com, per exemple, Néstor. "Per arribar han de tenir il·lusió i estes competicions els ho aporta. Significa llevar-se les partides del dia a dia i competir a llarg termini que també és important. Per a mi també significa molt perquè he tingut moments difícils per una lesió i és molt rellevant perquè vull dedicar-li la victòria a mon pare", comenta Néstor.

Al seu costat estarà Boronat, el qual va caure en la final de l’última edició. Un fet que el de Castelló de Rugat espera no repetir. "Se’ns va escapar per poc. Enguany em veig millor i vull fer una bona partida per a ser campions». Precisament, el botxí de Boronat va ser David que este dilluns aspira al fet que ocórrega el de l’any passat. "Tinc un company amb el qual jugue molt a gust i no hem perdut cap partida". Per la seua part, Momparler creu que arriba a la final "en una bona dinàmica". 

Destacats